Tanjug/AP
Sergej Šojgu

Uprkos ozbiljnim problemima u ruskoj ekonomiji, kao i gubitku ljudstva, naoružanja i opreme, ruski predsednik Vladimir Putin “očajnički” ne želi da zaustavi rat koji je započeo protiv Ukrajine, izjavio je zamenik portparola američkog Stejt departmenta Vedant Patel komentarišući Putinovu odluku da smeni Sergeja Šojgua sa mesta ministra odbrane.

– Ovo je još jedan dokaz Putinove očajničke želje da nastavi svoj agresivni rat protiv Ukrajine – rekao je Patel.

On je naglasio da je rat koji je pokrenuo Putin “ne samo da je ozbiljno iscrpio privredu Ruske Federacije, već je doveo i do velikih gubitaka među ruskim trupama”.

Patel je podsetio da je upravo Rusija započela, kako je naveo, ničim izazvan rat protiv Ukrajine.

Prema njegovim rečima, Putin to u svakom trenutku može da zaustavi povlačenjem trupa iz Ukrajine.

Predsednik Rusije predložio je u nedelju da se na mesto ministra odbrane imenuje bivši prvi potpredsednik vlade Andrej Belousov umesto Sergeja Šojgua, koji je bio na čelu ruskog ministarstva od 2012. godine.

5 COMMENTS

  1. ,,Nicim izazvani rat protiv Ukrajine,,Pa na ovo i Gebels bi mu pozavideo,ni resto nije lose.Koje bolesnicke tvrdnje,jos pravi sve nas budalama.

  2. U početku ste rekli da Putin nema više municije😁 možda sad nema više GORIVA da povuče trupe😂😂😂

  3. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here