Olimpijakos se zvanično izvinio Partizanu

0

"Dragi prijatelji, molimo Vas da primite naše iskreno izvinjenje zbog nemilog događaja koji se desio tom prezentacije timova na jučerašnjoj utakmici. Mi istinski razumemo Vaše razočaranje i neugodnost zbog naše greške koja se tiče Himne Srbije, i želimo da Vas uverimo da se to nije desilo sa namerom.

 

Greška osobe koja je zadužena za puštanje muzike tokom utakmice je ozbiljna, i ovim pismom želimo da izrazimo naše izvinjenje Vašoj Upravi, stručnom štabu i igračima što nisu odslušali svoju himnu. Mi iskreno veoma poštujemo Vaš tim, kao i srpski narod, i nadamo se da ovaj nemili događaj neće ni u kom slučaju uticati na naše dosadašnje izvanredne odnose", stoji u pismu Olimpijakosa beogradskim crno-belima.

 

I pored izvinjenja Olimpijakosa, košarkaški klub Partizan je poslao pismo protesta Evroligi, a kopiju je dobio i atinski klub.

 

"Poštovana gospodo, veoma ozbiljna greška se desila tokom prezentacije timova na utakmici 10. kola regularnog dela sezone Evrolige Olimpijakos – Partizan. Nakon predstavljanja obe ekipe, organizatori su odlučili da intoniraju himne dve države čiji su reprezenti pomenuti klubovi. Umesto himne Srbije „Bože pravde“ naši igrači, stručni štab, navijači i svi ljudi koji su bili prisutni u hali, kao i oni koji su gledali direktan televizijski prenos, slušali su himnu Jugoslavije „Hej, Sloveni“. To je skandalozno i veoma razočaravajuće. S obzirom da je Olimpijakos ozbiljan klub, sa mnogo sportskih uspeha, utoliko nam je pomenuta greška više iznenađujuća, tako nešto nismo očekivali.

 

Takođe, veoma važna činjenica je da je tokom prvog zagrevanja ekipa puštena himna Srbije „Bože pravde“, a da je iznenada na finalnom predstavljanju intonirana „Hej, Sloveni“. Mi zaista želimo da verujemo da je sve to produkt tehničke greške , ali to svakako nije smelo da se desi. Primili smo pismo izvinjenja od Olimpijakosa, što smo i očekivali, ali u svakom slučaju potrebno je da objasnimo da je za naš klub, naše navijače kao i našu državu veoma ozbiljno razočaranje. Takve situacije narušavaju i ugled Evrolige, kao najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi", navodi se u saopštenju KK Partizan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here