EPA/Alessandro di Meo
Oliver Stoun

Slavni američki reditelj Oliver Stoun, koji na ovogodišnjem 77. Kanskom festivalu predstavlja svoj novi dokumentarni film “Lula” čija je tema brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva, izjavio je da bi voleo da snima u Srbiji.

Stoun je u intervjuu za današnju “Politiku” osvrćući se na činjenicu da Srbija jedina nije uvela sankcije Rusiji rekao da poštuje takvu principijelnost naše zemlje.

Reditelj je izjavio da voli Srbiju koja, kako je istakao, vodi pametnu politiku.

– Vodite mudru politiku i imate prijatelje – istakao je on.

Na opasku da u Srbiji ima zanimljivih priča, koje bi možda mogle biti iskorišćene za neki njegov sledeći film Stoun je odgovorio:

– Došao bih. Zaista bih to voleo. Volim Srbiju – naglasio je Stoun.

Odgovarajući na pitanje kako se oseća zato što je Amerika pred izbore polarizovana rekao je da su ljudi frustrirani zato što ne osećaju da se njihovi lideri bave njihovim potrebama i dodao da i mediji lažu ljude i tako ih prisiljavaju da se bore među sobom a ne za sebe.

Komentarišući trenutnu političku situaciju u svetu, ponašanje Amerike i ubrzani napredak u proizvodnji i distribuciji oružja, Stoun je ocenio da je ovo vanredno stanje, stanje napetosti koje se Americi dopada.

– Moglo bi se reći da je sve delo vojnoindustrijskog lobija koji postoji i zarađuje zahvaljujući tenziji. Tenzija je važna. Stalna tenzija je neophodna. Stvorite tenziju sa Kinom, stvorite tenziju sa Rusijom, idite podržite Ukrajinu i izvršite državni udar u Ukrajini. To je sjajno. Mi to volimo – rekao je on.

Na pitanje da li će se svet promeniti odgovorio je da hoće kada se Amerika promeni ali da je to teže nego što se misli.

– Promena mora da bude. Svetu je potrebna revolucija – zaključio je Stoun.

2 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here