Tanjug
Nevreme u Beogradu

U jakom nevremenu, koje je u sredu kasno popodne zahvatilo više delova Srbije, jedna ženska osoba je izgubila život. U Somboru je, kako je saopštio ministar policije Ivica Dačić, stablo palo na vozilo kojim je upravljala, a žena je od zadobijenih povreda preminula na licu mesta. U Novom Pazaru je zbog višesatnog jakog nevremena praćenog pljuskom, olujom i gradom veličine oraha, proglašena vanredna situacija. U tom i više gradova na zapadu i severu Srbije se otklanjaju posledice nevremena.

U Užicu i okolini Loznice je padao grad veličine kokošijeg jajeta. Pripadnici MUP-a u Novom Pazaru evakuisali su tri osobe, u Užicu dve osobe i bebu.

U okolini Novog Pazara su neki seoski putevi neprohodni, a značajno je porastao vodostaj svih reka koje protiču kroz grad. Raška i Trnavica su poplavile nekoliko domaćinstava.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kaže da su povećani vodostaji Jošanice, Trnavice i Raške, a da se na par mesta voda izlila.

– Naročito je kritično kod Trnavice, a znamo da je prekinuto mnogo seoskih puteva, prema dojavama meštana – naveo je on.

Objasnio je i da su angažovane sve mašine, javna komunalna preduzeća, da su privredni subjekti na terenu kako bi sve bilo saniramo i vraćeno u normalno stanje, a da dežurne ekipe Štaba za vanredne situacije prate situaciju i kretanje vodostaja reka na teritoriji grada.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a su izvukli dve osobe iz zaglavljenog vozila, i jedno bolesno lice iz pomoćnog objekta u Šavcima. Na deonici puta Vrela-Ljubanje u Zlatiborskom okrugu evakuisali su dve osobe i dvomesečnu bebu iz poplavljenog automobila.

U užičkom kraju je palo blizu 40 litara kiše po kvadratnom metru, pa kišna kanalizacija nije uspevala da prihvati svu vodu. Bilo je i odrona, oštećenja putne infrastrukture, a nestajalo je i struje.

Na teritoriji opštine Požega, prema rečima predsednike te opštine Đorđa Nikitovića, pored obilne kiše u nekoliko navrata padao je i grad.

– Došlo je do izlivanja bujičnih potoka i imamo nekoliko ugroženih stambenih objekata – rekao je Nikitović.

U Ivanjici je grad u dva navrata padao u selu Prilike, gde je naneo veliku štetu voćarskim zasadima, a na području Loznice je bio prečnika do šest centimetara. U Aleksincu je jako nevreme izazvalo haos na ulicama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here