Najbolji teniser sveta Novak Đoković diskvalifikovan je sa US opena jer je slučajno lopticom pogodio linijskog sudiju meča, a ovim “porazom” van terena Novak je prekinuo niz od 29 mečeva u ovoj sezoni bez poraza.

I pored toga, što se ovakve scene dešavaju teniserima, pa i samom Federeru koji je imao sličnu situaciju kada je pogodio dečaka i uz osmeh nastavio dalje, odluka nije promenjena.

Tako je Novak direktno sa stadiona Artur Eš otišao na aerodrom, bez pojavljivanja na konferenciji.

Za to vreme, brojni sportisti dali su mu podršku, a Novak sada mora da se izbori sa “ne teniskim” stvarima i vrati se na pobednički kolosek koji mu je ove sezone doneo niz trofeja i rekorda.

Zanimljivo, ni Federer, ni Nadal, kao Novakovi najveći konkurenti, niti bilo koji drugi teniser nisu uspeli da zaustave srpskog igrača. I sam meč osmine finala protiv Pabla Karenja-Buste išao je u istom smeru. Novak je odlično igrao, u uvodnim gemovima odservirao je čak 9 as udaraca i imao tri brejk šanse, koje su uticale na niz nesrećnih okolnosti.

Novak je prvo proklizao, pao i umalo se povredio, da bi posle toga dozvolio sebi da se iznervira i izgubi servis. Ipak, uzimajući u obzirokolnosti, sve to ne bi bilo toliki problem za Novaka da upiše 30. trijumf, plasira se u četvrtfinale i krene po 18. grend slem da se nije dogodio incident sa sudijom.

Sigurno je, sudija je dobila udarac u nezgodno mesto, a na snimku se vidi da uopšte nije bilo namere za tako nešto, što je osnova pravilnika grend slemova. Takođe, može se voditi polemika, pored toga da namere nije bilo, i koja je silina udarca i da li je uopšte mogla da na taj nain “obori” ženu koja je teniski profesionalac. Uz to, žena je pala kao pokošena i jedva je došla sebi. o čemu se vode brojne rasprave.

Zanimljivo je i to da je tokom meča, sudija, koji jeste, ili bi trebalo da bude profesionalac, držao ruke iza leđa i nije pratio dešavanja na terenu, nego van njega, što se takođe vidi na snimku.

Ovako nešto, komentarišu brojni teniski stručnjaci koji godinama prate tenis i dobro su upućeni u sva dešavanja, nije uobičajeno za osobu čiji je zadatak da sve prati “na liniji” i uz to je utreniran da izbegava servise tenisera koji umeju da idu i preko 200 kilometara na sat.

Novak je tako tokom sezone osvojio Australijan open, osvojio je i ATP tur sa reprezentacijom, osvajanjem Sinsinatija kompletirao je “Golden slem”, sve Masterse iz Serije 1000, vezao je ukupno 29 pobeda bez poraza, a eliminisan je posle slučajnog incidenta sa linijskim sudijom, zbog kojeg mnogi teniseri ranije nisu dobijali ni opomenu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here