Oproštaj Stankovića

0

 

Prošlo je 16 godina od kada je Dejan Stanković odigrao poslednji meč u dresu Crvene zvezde. Bio je april 1998. godine, kada je postignut sporazum o njegovom prelasku u Lacio. Zvezdini navijači su morali da se pomire sa odlaskom miljenika.
"Roma, Lacio, Pari Sen Žermen, Juventus… Ima li kraja bajci? Okreću se sume od kojih se vrti u glavi. Menadžeri su mi davali koliko god sam hteo, samo da potpišem. Jedan od njih je Vinicio Fjoraneli. Rekao mi je: Imam za tebe Lacio, koliko si zadovoljan? Toliko. On doneo duplo kada se vratio posle sedam dana! Ugovor, penkalo, ruka ruci. Hvala, lepo. A, malo je nedostajalo da sve padne u vodu. Bilo je ne velikih, ali manjih zareza tokom pregovora, sve dok Vinicio nije ustao i rekao: Stanite, je l’ neko misli na momka? Klubu je pripalo, tako su pisale novine, rekordnih 24 milijarde evra (24 miliona maraka op.a.). U Lacio me odveo Vladimir Jugović! Nije škrtario, rekao je da sam među vršnjacima prvi u Evropi. Da ću da budem drugi on", prepričavao je kasnije Dejan Stanković u svojoj autobiografiji.
Tako se Dejan Stanković oprostio od dresa Crvene zvezde. Ali, došlo je vreme da ga obuče još jednom! Da se oprosti od svoje Zvezde, "Marakane" i "delija". Godinu i po dana posle okončanja igračke karijere.
U subotu Dejan Stanković dolazi na "Marakanu" kao pomoćni trener Udinezea u prijateljskoj utakmici. S tim što neće obavljati tu ulogu već će istrčati na teren u dresu Zvezde i zaigrati poslednji put u crveno-belom dresu.
Meč između Crvene zvezde i Udinezea igra se u subotu od 17.00, a cene ulaznice su popularne, pa se očekuje prava žurka na "Marakani".

 

Prvotimac pre 19 godina
Zanimljivo je da će na klupi Crvene zvezde sedeti Nenad Lalatović, Stankovićev saigrač u mlađim kategorijama crveno-belih. Njih dvojicu je tadašnji trener omladinaca Vladimir Petrović Pižon zajedno poslao u prvi tim pre 19 godina.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here