EPA
Viktor Orban i Vladimir Putin

Mađarski premijer Viktor Orban uputio je pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem mu čestita reizbor, saopštio je portparol mađarskog premijera Bertalan Havaši.

Orban je u pismu upućenom Putinu izrazio zadovoljstvo zbog toga što je saradnja Mađarske i Rusije zasnovana na “uzajamnom poštovanju koje omogućava diskusiju o važnim pitanjima, čak i u aktuelnoj teškoj geopolitičkoj situaciji”, prenosi MTI.

Kako je istakao, Mađarska je na strani mira i uverena je da je “održavanje dijaloga ključan uslov za uspostavljanje najbržeg mogućeg mira”.

Orban je preneo Putinu i da je Mađarska spremna da jača saradnju sa Rusijom u oblastima koje nisu ograničene međunarodnim pravom, rekao je Havaši.

Centralna izborna komisija Rusije saopštila je danas zvanične rezultate predsedničkih izbora u Rusiji održanih od 15. do 17. marta, prema kojima je Vladimir Putin osvojio 87,28 odsto glasova.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here