EPA/Aris Oikonomou
Viktor Orban

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da je najbolja opcija za Ukrajinu da postane tampon zona između Rusije i NATO-a, inače će Ukrajinci izgubiti svoju državu, prenosi mađarski portal “Mandiner”.

“Mađarski premijer je rekao da treba uzeti u obzir geografski položaj Ukrajine. Za njih, kao neposredne susede Rusije, najidealnije bi bilo da postanu tampon zona i da dobiju bezbednosne garancije, jer ako se to ne dogodi onda bi, po mišljenju Viktora Orbana, Ukrajinci mogli da izgube svoju državu. Po njegovim rečima, Rusija nikada neće pristati na članstvo Ukrajine u NATO-u”, piše list.

Orban je takođe istakao da ne vidi pretnju “od ruskog napada na bilo koju zemlju NATO-a”, dodaje se u članku.

Takođe se navodi da bi, po mišljenju mađarskog premijera, najveća opasnost za Evropu bila ako bi Rusija razgovarala o bezbednosnoj arhitekturi samo sa SAD.

“Orban je rekao da Rusi ne smatraju Ukrajince partnerima i, prema njegovim rečima, najveća opasnost za Evropu biće ako Rusija, ostavljajući Evropu po strani, bude razgovarala o bezbednosnoj arhitekturi samo sa SAD”, navodi se u članku.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here