EPA-EFE
Viktor Orban

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, uručio je danas u Banjaluci odlikovanje Viktoru Orbanu, premijeru Mađarske.

Orban je Ordenom Republike Srpske na ogrlici, odlikovan još povodom Dana Republike Srpske. Radi se o najvećem odlikovanju koji koje dodjeljuje Republika Srpska.

Nakon odlikovanja Dodik je rekao da se ovo odlikovanje daje velikim i pravim prijateljima.

– Mađarska i Republika Srpska sarađuju na svim poljima, ali je važnije da smo razvili prijateljstvo među nama – rekao je Dodik dodajući da je želja da se ojačaju prijateljstva ljudi i kompanija.

Dodik je rekao da su Srbi i Mađari upućeni da sarađuju na najvišem nivou i da ta saradnja nije protiv nekog trećeg.

– Radujemo se svakom vašem uspehu i znamo da ćemo u vama imati prijatelja, a vi znate da u nama imate prijatelja bez izuzetka – rekao Dodik.

Nakon što je primio odlikovanje, Orban je rekao da je odlikovanje znak poštovanja, ali je još više to izraz prijateljstva i ljubavi.

– Dugo posmatram Srbe. Sećam se kada se ovaj svet zvao Jugoslavija, kada ste bili bogatiji od nas. Sećam se i kada se potpisivao Dejtonski sporazum i kada je NATO bombardovao Beograd. Sve to sam posmatrao sa emocijama – rekao je Orban dodajući da je uvek odavao priznanje Srbima.

Rekao je i da su Srbi i Mađari susedi i da je uvek podržavao Srbe jer je shvatio da međunarodna politika nije bila fer prema Srbima.

Orban je rekao da Evropa ne prepoznaje da su Srbi potrebni Evropi i da bez Srba nema bezbednosti u Evropi.

– Nema boljeg okvira gde naše nacije mogu da ojačaju nego što je Evropska unija i sve ću učiniti da se tamo nađete. Izgubili smo decenije, a sada se evo pojavljuje ideja prema istoku i na taj način se stavlja po strani proširenje na jug i to nije dobra vest. Naš stav je da se prvo treba završiti proces proširenja na jugu – zaključio je mađarski premijer.

8 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • Srbija zasluzuje da udje u EU, ali nazalost vecinne zemalja se zareklo sve
      dok se ne odrekne svoje svijetinje Kosmeta i Russije ulaska nema.
      Srbija na to nemoze i ne smije dozvoliti, ni slucajno.

  2. Jedino Madjari i Slovaci u EU imaju ponos i jedine su dve drzave u EU koje vode politiku u korist svojih gradjana.

  3. Nazalost jedan lasta ne donosti prolece. Bez obzira lijepe rijeci Madjara sa velikim zalaganjem
    da susjedna Srbija udje u EU, ostaje jos dugi, dugi put, nisu dovoljne samo lijepe rijeci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here