Tanjug/AP
Viktor Orban

Priča lidera EU o “ratu u Evropi” pokazuje njihove stvarne namere, ali se oni igraju vatrom, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

On je u intervjuu za radio-stanicu “Košut” podsetio na nedavnu izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepa Borelja da širenje rata na Evropu više nije fantazija, kao i na reči poljskog ministra spoljnih poslova Radoslava Sikorskog da ukrajinski sukob “nema diplomatsko rešenje” i da se može rešiti samo upotrebom vojne sile.

– To nisu samo reči, već sprovođenje stvarnih političkih namera i refleksija. Evropa se trenutno igra vatrom, balansiramo na ivici rata i mira – upozorio je Orban.

6 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

  2. Pa zašto ne ideš iz Evropske Unije, kad se tako igra vatrom? Zato što hoćeš evropske pare… kao ti kritikuješ i duriš se… ali kad ti Evropa da neku kintu, ućutiš😁
    Kao i većina populista.

    • valjda svako od nas ima pravo da iskaze svoje misljenje , uostalom mi koji zivimo i radimo u EU doprinosimo njenom blagostanju pa u skladu sa tom cinjenicom imamo moralno pravo da ukazemo na pogresne poteze politicara u Brüsselu u vezi Ukraine . uostalom ovog svega ne bi bilo da zapad nije zapalio logorsku vatru u Kyievu na Majdanu …. to je bila inicijalna kapisla a cilj je ono Sto britanci i americki milijarderi nazivaju “restart” ili finije ” new Begining ” a treba im krivac na koga da bace krivicu . nemojte biti toliko coravi otvorite oci!

    • Jeftina propagando—–.ko nekome daje pare za dzabeAko ti da uzece najmanje 2puta vise bazar na neki nacin..Neda brat bratu a kamoli Zapad koji samo o njima razmislja i kako do njih doci

  3. Ovaj madjarski takozvani nacionalista je do sada glasao za sve sto Evropa od njega trazi. Kao on se nesto nesto joguni, a uvek pristaje na sve , pa cak i na evropske pare za Ukrajinu. De ti malo to bolje pogledaj. Bez evropskih para, ne bi ni Rumunija, ni Madjarska, ni Hrvatska, ni nijedna zemlja istocne i srednje Evrope imala dobre puteve, vozila tako dobra auta, isla na more svake godine i to masovno, i pored cena na moru….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here