Za utakmicu protiv Grčke pripremamo se isto kao za Francuze, u naletu smo i verujem da ćemo sve odraditi kako treba”, kaže rukometni reprezentativac Srbije Miloš Orbović.

Srbija sutra od 17 sati igra protiv Grčke u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

– Spremamo isti recept kao i protiv Francuza. Ne smemo da dozvolimo lake golove, da igramo jako odbranu i ne trošimo puno lopti. Ako nema tehničkih grešaka, ako poštujemo loptu, sa ovakvom odbranom kakvu igramo, uspeh je zagarantovan. Grci su dobra ekipa. Gledali smo ih kako su pobedili Makedonce i utakmicu sa Izraelom. Igraju brzo, dosta jedan na jedan. Ako im zatvorimo sredinu, realno je da ne bi trebalo da bude problema posle ove dve utakmice. Videli smo koliko možemo, u naletu smo i verujem da ćemo odraditi kako treba – rekao je Orbović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Desni bek ukrajinskog Motora opravdao je poverenje stručnog štaba u duelima sa Francuzima.

– Nisam se nadao da ćemo odigrati ovako dobro utakmice sa Francuzima. Slušali smo i pratili ono što nam je Toni rekao. Sakupili se, igrali jedan za drugog, ispalo je odlično. Rezultat protiv Francuske je neverovatan. Imali smo odličnu realizaciju, nismo gubili lopte, a odbrana je bila odlična.

Mnogi igrači ističu atmosferu u timu, a to je potvrdio Orbović.

– Meni nikada nije bilo lepše u reprezentaciji. Kao porodica smo, na terenu, van njega. Stvarno je fenomenalno. Reprezentativac sam 4-5 godina, bio sam tu, pa me nije bilo, ali ovo je najlepši period. Generacija smo, poznajemo se od juniora, stvarno je lepo biti ovde – rekao je Orbović, koji je kao i ostali igrači u superlativu o govorilo selektor Đeronu.

– Sve su momci već rekli. Uživamo, treniramo dobro. Analiziramo mnogo, gledamo dosta video snimaka. Veoma pametno radimo. Odmara nas kada smo umorni, ispoštuje nas maksimalno. Imamo puno razumevanje s njegove strane – zaključio je Orbović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here