Otkazano Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem

0
SSS

Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem, koje je u finskom gradu Lohja trebalo da bude održano od 26. februara do 2.marta, otkazano je zbog pandemije koronavirusa.

Organizacioni komitet šampionata saopštio da nije u mogućnosti da organizuje prvenstvo zbog epidemiološke situacije u Finskoj i u Evropi.

Konačna odluka o otkazivanju je, kako je navedeno u saopštenju, doneta posle razmatranja stanja i konsultacija organizatora sa nadležnim zdravstvenim institucijama, lokalnim i finskim vlastima.

Prvenstvo u Lohji je otkazano, ali Evropska streljačka konfederacija (ESK) će probati da nađe novo rešenje.

– Prezidijum Evropske streljačke konfederacije će razmotriti mogućnost odlaganja prvenstva za kasniji datum. Ukoliko to ne bude moguće, olimpijske kvote, koje treba da budu dodeljene na ovom šampionatu, će biti raspoređene na osnovu plasmana na Evropskim rang listama od 31.maja 2020, u skladu kvalifikacionim sistemom, koji je usvojio Međunarodni olimpijski komitet – navodi se.

Na EP vazdušnim oružjem trebalo bi da bude podeljeno šest kvota za Olimpijske igre u Tokiju – po dve vazdušnom puškom za žene i muškarce i po jedna vazdušnim pištoljem u ove konkurencije.

Zajedno sa Evropskim šampionatom vazdušnim oružjem, otkazani su i prvenstvo Finske i Evropsko prvenstvo u parastreljaštvu, koja su bila planirana za prvu polovinu i sredinu februara, takođe u sportskom centru u Lohji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here