Organizatori već prave plan o otkazivanju Olimpijskih igara u Tokiju, ispričao je član organizacije OI u Londonu, Ser Kit Mils.

Olimpijske igre će se održati ove godine i sve se radi kako bi do toga došlo, još ranije je izjavio premijer Japana, Jošihide Suga, ali Mils ne smatra da je tako.

– Posmatrajući pandemiju širom sveta, u Južnoj Americi, u Severnoj Americi, u Africi i po Evropi, ne izgleda dobro. Da sam u cipelama organizatora u Tokiju, već bih pravio plan o otkazivanju i siguran sam da oni to već imaju – rekao je Mils.

On takođe navodi da će Japanci, najverovatnije, čekati poslednji momenat da objave otkazivanje, jer se nadaju ubrzanom oporavku planete od pandemije uz vakcinaciju.

– To je teška odluka, ne bih želeo da sam u njihovoj koži. To bi bila tragedija – izjavio je Mils.

Zvaničnik Japana, Taro Kono, pribojava se da i pored svega što se radi, može da se desi nešto nepredviđeno.

– Potrebno je da se pripremimo najbolje moguće za ono što predstoji, a to mi i činimo. Ipak, može sve da pođe u raznim pravcima – rekao je Kono.

Sa druge strane, portparol organizacije u Tokiju, Masa Takaja, tvri da se o odlaganju nije ni razgovoralo.

– Da budem jasan, mi do sada nismo diskutovali o novom odlaganju Igara. Svim snagama smo skoncentrisani na cilj kako bi priuštili sigurne i bezbedne Olimpijske igre ovog leta. Vidimo šta se dešava na svetu, ali mi ćemo organizovati Igre ove godine koje će da počnu 23. jula – bio je decidan Takaja.

Korona je i dalje daleko najbitnija tema i 2021. godine, još uvek su mnoge zemlje pod karantinima i restrikcijama, a već smo na pragu februara. Pitanje je kakva će situacija biti za dva ili četiri meseca, ali se nadamo da Olimpijske igre imaju svoj prostor ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here