Mlada fudbalska reprezentacija Srbije se od 18.30 u Trstu sastaje sa Austrijom na otvaranju Evropskog prvenstva.

Dve selekcije su bile protivnici i u kvalifikacijama za ovo takmičenje, a Srbija iz dve utakmice osvojila četiri boda.

Selektor “Orlića” Goran Đorović je istakao da je najvažnije da su svi igrači zdravi i da se pripremaju u dobrom ambijentu.

Poznajemo se sa Austrijom dobro, bili smo u istoj grupi u kvalifikacijama. Pobedili smo u gostima, onda igrali nerešeno pred kraj kvalifikacija. Moram da kažem da su kvalifikacije jedno, a utakmice u završnici nešto sasvim drugo. Imamo respekt prema našem rivalu, radi se o veoma dobroj reprezentaciji. Dobro se poznajemo, ali ono što je bilo treba da se zaboravi, okrećemo se sutrašnjem meču. Sve selekcije koje su došle u Italiju imaju poseban motiv, tako i mi. Očekuje nas zahtevan meč i mislim da ćemo spremno ući u borbu.Ponavljam, veoma poštujem selekciju Austrije – rekao je Đorović.

 

On je dodao da već zna tim koji će izaći na teren.

– Utakmica je živa stvar, tako da ćemo shodno situaciji na terenu i reagovati, ali rekao sam da ono što je bilo u kvalifikacijama neće imati veze sa sutrašnjom utakmicom. Austrija je snažna ekipa, fizički na visokom nivou, tako da očekujem težak meč. Fokusirani smo samo na prvi korak, svesno smo da su sve reprezentacije došle ovde sa istim ambicijama, tako da i mi imamo pravo da se nadamo.I mi i oni imamo igrače koji su igrali i za „A“ timove, a teren će sve pokazati – istakao je Đorović.

Pored Austrije, Srbija će se u prvoj fazi takmičenja sastati i sa ekipama Nemačke i Danske.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime