Vesti
Trener Braun i njegovi igrači još jednom razočarali

Kad ne ide, onda baš – ne ide. Beli orlovi iz Boniriga su nastavili da rasipaju bodove i da tonu prema samom dnu tabele Prve lige Novog Južnog Velsa. U 6. kolu poraženi su od totalnog autsajdera, do ovog vikenda poslednjeplasirane ekipe Danbar Roversa – 3:2 (1:0). Orlovima je to bio treći neuspeh u poslednje četiri utakmice.

Umesto očekivane pobede, tim trenera Brauna se na šestom gostovanju ove sezone i rukama i nogama grčevito borio za bod, a na kraju ostao praznih šaka. Domaći su tokom većeg dela meča bili u prednosti, vodili su čak sa 2:0 pre nego što se najuspešniji klub srpske zajednice u Australiji probudio iz dubokog sna i stigao do izjednačenja.

Bartels u 51. i Atard u 65. minutu uspeli su da ponište prednost Roversa i da udahnu Orlovima nadu da će Frejzer park napustiti ne samo neporaženi, već i da imaju šanse za potpuni preokret.

Međutim, umesto da trećim pogotkom potvrde suvi kvalitet i vrate se na pobednički put, fudbaleri iz Boniriga su dva minuta pred kraj meča još jednom matirani, i to šutem rezerviste Siarakasa, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru.

Beli orlovi su sada na 14. mestu od 16 ekipa, sa samo četiri boda. U narednom kolu, u subotu 23. marta od 19.00 časova, igraju protiv Nepiana, jedine ekipe koja u dosadašnjem toku prvenstva nema pobedu. Crveno svetlo za uzbunu je upaljeno u Bonirigu, operacija spasavanja mora da počne odmah, inače se Orlovima ne piše dobro ove godine.

”Sveci“ zaseli na tron

Fudbaleri Svetog Đorđa iz Vilavonga još jednu sezonu su počeli u velikom stilu. Klub koji je u poslednjih pet godina preskočio nekoliko rangova takmičenja, sada je lider i u Prvoj premijer ligi Kvinslenda (drugi državni rang).

Izabranici trofejnog trenera Danija Gnjidića zabeležili su četvrtu uzastopnu pobedu na startu takmičenja, i to opet u gostima, ovaj put protiv Logan Lajtninga – 2:1. Trijumf srpskom klubu doneo je Đorđijev, golom u 87. minutu meča.

Sveti Đorđe ima maksimalan učinak posle četiri kola i sa dva boda prednosti u odnosu na Tander vodi na tabeli. U idućem kolu ekipa iz Vilavonga ponovo gostuje, ovaj put trećeplasiranom Brodbič junajtedu. Meč se igra u nedelju, 24. marta od 19.15 časova na Zlatnoj obali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here