Vesti
Prvotimci Belih orlova na banketu uoči početka sezone

Nova sezona nije počela kako su priželjkivali u Bonirigu. Beli orlovi su u premijernom kolu Prve lige Novog Južnog Velsa poraženi na gostovanju od Maunt Druit Rendžersa (0:1), iako su po opštoj oceni bili bolji rival u većem delu meča.

Protiv novajlije u ligi, Orlovima je i sreća potpuno okrenula leđa, pošto su u nekoliko navrata domaćina spasila požrtvovane intervencije odbrambenih igrača, kao i okvir gola.

Da sve bude još više frustrirajuće za Orlove, poraz su pretrpeli od rivala koji je skoro celo drugo poluvreme imao igrača manje zbog isključenja Šunjića u 51. minutu. Prethodno je Bonirig  u kratkom razmaku imao tri dobre prilike preko Bitara, Pavićevića i Torelija, kao i jedan poništen pogodak.

Kazna je bila surova i usledila je maltene u narednom napadu, kada je Čarls Mendi uspeo da pogodi mrežu Orlova. Sva uzbuđenja posle tog jedinog pogotka odigrala su se pred golom domaćeg tima.

Najveću opasnost po gol Rendžersa predstavljao je rezervista Stefan Nikolić, koji je najpre iz dobre pozicije šutirao zamalo pored gola, da bi u 80. minutu njegov šut umesto mreže pogodio prečku. Nikolić je kasnije postao i tragičar meča, pošto je „zaradio“ i crveni karton.

Beli orlovi su meč počeli u sastavu: Turnbul, Andreoti, Dubočanin, Vidić, Evans, Galavej, Versi, Jež, Bitar, Pavićević, Toreli. Igrali su još: Gonzales, Metkalf, Nikolić,

U narednom kolu srpski klub ponovo gostuje, iako je prema rasporedu trebalo da bude domaćin Rajdalmir Lajonsima. Kako je saopšteno iz kluba, „zbog nepredviđenih okolnosti na domaćem terenu“, lokacija odigravanja meča je promenjena.

Meč se igra na Rajdalmir parku u subotu, 24. februara od 18.00 časova.

Ninković uručio dresove

Neposredno uoči prvog prvenstvenog kola, u Sportskom centru Bonirig održan je tradicionalni predsezonski banket Belih orlova, na kojim su se okupili svi igrači, stručni štab, uprava, prijatelji i sponzori kluba. Specijalni gost večeri bio je srpski fudbalski as Miloš Ninković, koji je zajedno sa svojim sinom Novakom uručivao dresove za novu sezonu svim članovima prvog i rezervnog tima Orlova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here