Osama ponovo preti SAD

0

Bin Laden poručio SAD da će se nastaviti teroristički napadi sve dok Palestinci ne budu živeli u miru
 

Bin Laden je, navodno, rekao da je motiv za napade na SAD podrška koju Vašington pruža Izraelu i obećao da oni neće prestati sve dok Palestinci ne budu živeli u miru, javio je Rojters.

 

"Naši napadi na vas će se nastaviti sve dok Amerika bude podržavala Izrael. Nije pravedno da Amerikanci žive u miru dok naša braća u Gazi žive u najgorim mogućim uslovima", naveo je Bin Laden u poruci koju je uputio američkom predsedniku Baraku Obami.

Krajem prošle godine, Nigerijac Umar Faruk Abdulmutalab (23) je pokušao da aktivira eksploziv u avionu kompanije "Nortvest erlajns", koji je sa 278 putnika leteo iz Amsterdama za Detroit, dok je avion sletao na aerodrom u Detoritu.

Pošto eksploziv nije aktiviran, avion je bezbedno sleteo na aerodrom u Detroitu, nakon čega je pokrenuta opsežna istraga.

 

Bela kuća ne može da potvrdi autentičnost snimka

 

Visoki savetnik u Beloj kući Dejvid Akselrod izjavio je danas u Vašingtonu da ne može da potvrdi autentičnost audio snimka na kome Osama bin Laden preuzima odgovornost za neuspeli bombaški napad na američki avion 25. decembra prošle godine.

 

"Ne mogu da potvrdim to (odgovornost međunarodne terorističke mreže Al Kaide za napad) niti možemo da potvrdimo autentičnost snimka, ali ako pretpostavimo da je to on, njegova poruka sadrži ista isprazna opravdanja za masovni pokolj nedužnih, koja smo čuli ranije", rekao je savetnik Akselrod za američku TV mrežu "Si-En-En" (CNN).

 

"Ironija je da je u ime islama on ubio više ljudi nego pripadnici bilo koje druge vere. On je ubica i mi ćemo nastaviti sa borbom protiv bin Ladena, protiv Al Kaide, kako bi zaštitili američke građane", kazao je Akselrod.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here