EPA/Valdrin Xhemaj
Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da svi „non pejperi“ i ideje koje su u njima predstavljene, kao što je promena granica, destabilizujuće za region i imaju izvor u Srbiji.

– Svi oni ’non pejperi’ koji imaju destabilizujuće ideje za naš region imaju samo jedan izvor: Srbija. Pažljivo čitanje ovih ′ non pejpera′ i ideja predstavljenih (kao što su promena granica, stvaranje autonomnih režima ili trećih sila) jasno pokazuje ko je pravio nacrt ovih dokumenata – napisala je Osmani na Fejsbuku.

Ona je navela da je to stara strategija Srbije, koja se sada ponavlja kako bi postala deo dnevne debate, „a zatim i dijaloga“.

– Ovo je opasan i destabilizujući zahtev. Zato ne upadajmo u zamku. Verujemo u svoje saveznika, ali pre svega verujemo u sebe – istakla je Osmani, ukazavši i na izvesnu povezanost i Rusije u ovom slučaju.

– Danas je dan kada se sećamo naših najdražih čiju sudbinu još ne znamo. Dok se naš bol za njima nastavlja, odgovor o sudbini nestalih nalazi se u Srbiji. Nikakav non-pejper, ne može promeniti naše prioritete pa čak ni naše pravo na zahteve u odnosu na Srbiju. Rasvetljavanje sudbine nestalih, pravda i ratna odšteta – napisala je Osmani na Fejsbuku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here