Kosovo online
Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je na izjavu ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila da je Srbija bliža NATO nego Kosovo i istakla da svako ko pokušava da približi Beograd Alijansi vređa sve članice.

Osmani je, nakon obraćanja drugog dana konferencije “Nedelja žena 2024”, naglasila da Srbiji ne može da postane članica NATO, s obzirom na to da je, kako kaže, prkršila vrednosti na kojima je Alijansa utemeljena.

Svako ko Srbiju smatra bliskom NATO ne vređa samo države članice, već i žrtve Miloševićeve Srbije. Postoji samo jedna država koja je dalje od NATO od Srbije, a ta zemlja je Putinova Rusija. Zemlja poput Srbije, koja je više puta prekršila glavne vrednosti na kojima se temleji Nato, ne može da bude bliska članicama Alijanse.

Napomenula je da Srbija nikad i nije pokazala interesovanje da postane članica Alijanse.

– To je jedina država Zapadnog Balkana koja je više puta izjavljivala da neće u NATO i da je protiv njega. Srbija je država koja je pre nekoliko meseci izvršila agresiju na Kosovu. Stalno pokušava da iznutra uništi Bosnu i Hercegovinu, to čini i sa Crnom Gorom. To znači da je ovo država kao i Rusija, koja krši principe i vrednosti dobrosusedstva, smatrajući okolne susede privremenim državama – kazala je Osmani.

8 COMMENTS

  1. Osmani mora da je toliko naivna ili prosta ako oni misle da je Kosovo priznata Drzava Kosovo je Srbija.

  2. ova lazna osoba mislim na njenu funkciju bi NATO upotrebila protiv srba. slabo ti se siri, kazu srbi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here