EPA
Vjosa Osmani

U okviru centralne proslave Dana kosovskih snaga bezbednosti, predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je tokom posete kasarni “Adem Jašari” u Prištini, da je ponosna na Kosovske bezbednosne snage i da će raditi na stvaranju povoljnih uslova za njihovo jačanje i priključivanju NATO.

Osmani je rekla da su kosovske snage obučene po najvišim standardima NATO-a i da to doprinosi miru u regionu.

– Snage bezbednosti doprinose miru i bezbednosti u regionu, ali i šire, služeći zajedno sa američkim, britanskim i drugim savezničkim vojskama u raznim zemlјama sveta u mirovnim misijama i na taj način dokazujući da su već spremne da se pridruže drugim savezničkim armijama u najmoćnijoj Alijansi u istoriji čovečanstva, NATO – poručila je Osmani.

Ona je navela da je mnogo krvi proliveno da Kosovo ima svoju vojsku, zbog čega i sadašnji vojnici sa ponosom nose uniformu KSB-a, za koju su, prema Osmanijevim rečima, spremni da daju živote ako treba.

– Danas je dan KBS-a i to je dan ponosa za svakog građanina Republike Kosovo. To je dan kada se sa velikim ponosom sećamo izuzetno velike žrtve našeg naroda, naše oslobodilačke vojske da dođe do današnjeg dana. Mnogo je krvi proliveno da Kosovo ima svoju vojsku, zato sam uveren da svaki vojnik sa velikim ponosom nosi ovu uniformu i da je spreman da da život za otadžbinu, ako zatreba – poručila je Osmani.

Osmani je rekla da kao vrhovni komandant svuda i u svakom kutku sveta vidi koliko se ceni divlјenje prema uspesima ove vojske, zbog čega je veoma ponosna.

Ona je rekla da je sa premijerom Kurtijem i šefovima KBS-a posvećena dobrobiti vojnika, njihovoj dodatnoj obuci i obrazovanju “kako bi naša vojska dostigla veće visine”.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here