EPA-EFE/Martin Divisek
Vjosa Osmani

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je danas da je uloga NATO-a odlučujuća u sprečavanju destabilizacije situacije na Kosovu i Metohiji.

– Uloga NATO-a i KFOR-a u sprečavanju destabilizacije Kosova je odlučujuća. Kosovo i NATO su na istoj strani – rekla je Osmanijeva na zajedničkoj konferenciji za medije sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom, prenosi Reporteri.

Ona je navela da je strateški cilj tzv. Kosova članstvo u NATO-u i da se Priština “dokazala kao pouzdan partner” Alijanse.

Osmani je optužila Beograd da je odgovoran za “ugrožavanje” mira na Kosovu i Metohiji i zatražila da se Srbiji uvedu “mere”.

Ona se zahvalila Stoltenbergu na poseti KiM u, kako je rekla, izazovnom vremenu kada je reč o bezbednosti, “ne samo za Kosovo, već i za celi Zapadni Balkan”.

2 COMMENTS

  1. Столтенберг је дошао да представницима привремених институција на Косовоу и Метохији објасни да КФОР (НАТО) делује у складу са резолуцијом 1244, а да специјалне јединице не смеју ићи на север без сагласности Кфора – то је и рекао јуче на конференцији за штампу. Сви остали коментари су сувишни.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here