Foto: MN Press
Ostoja Mijailović

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan koji je na tu funkciju izabran na još najmanje pet godina, dao je zanimljiv intervju za ”Arenu sport”.

Razgovor je počeo neizostavnom temom o povratku najtrofejnijeg evropskog košarkaškog trenera Željka Obradovića u svoj matični klub.

– Željkov povratak u Partizan je jedna od najvažnijih stvari koja se desila tokom mog mandata. Da sam u maju ili junu izašao pred javnost i rekao da će se vratiti Željko Obradović, verovatno bi većina rekla da sam skrenuo s uma i da to nije moguće. Veza Željka Obradovića i Partizana je posebna veza između trenera i kluba koja retko gde postoji. Razgovori nisu dugo trajali, imali smo dva razgovora, on je postavio tri uslova koje sam ja prihvatio. Kada smo prvi put razgovarali, video sam da smo na korak od dogovora. Nakon što smo se dogovorili nismo potpisali ugovor, već smo samo zakazali promociju i konferenciju za medije. Za mene je trenutak kada je postao trener Partizana onda kada mi je to rekao u kancelariji u prostorijama kluba, a potvrda je stigla na konferenciji za medije – započeo je Mijailović.

Govorio je i o odnosu trenera Partizana i samog kluba.

– Željko Obradović je jako velika sportska ličnost i kada ljudi pogledaju sa strane, deluje da postoji jedna osoba u klubu koja se pita za sve. On je apsolutno sve suprotno od toga, čovek je koji jako dobro poznaje sistem i kada njegovi prijatelju dođu na utakmicu, on ne traži besplatne karte, već svojim novcem plati te ulaznice – rekao je predsednik Partizana.

Dotakao se predsednik crno-belih i o prelasku iz ”Arene”, koja će biti zauzeta zbog Svetskog prvenstva u atletici, u dvoranu ”Aleksandar Nikolić” i naveo probleme koje će Partizan imati zbog toga.

– Od 15. januara do 2. ili 3. aprila nećemo igrati u Areni, već u Pioniru. Biće nenormalni problemi što se tiče kapaciteta. Imamo preko 5.500 sponzorskih i sezonskih karata, a kapaciteti Pionira su između 6.500 i 7.000 mesta. To će se odraziti i na našu prihodnu stranu – objasnio je Mijailović.

Prokomentarisao je i prvi ovosezonski derbi koji je pripao Crvenoj zvezdi (71:56).

– To je bila jedna od verovatno sedam ili osam utakmica koje ćemo mi sa našim najvećim rivalom u jadranskoj ligi odigrati ove sezone. To je utakmica koju smo odigrali, a koja nije bila na našem nivou. S druge strane moramo da istaknemo, a ja sam to govorio bez da napadam bilo koga, tu je bilo nekih vansportskih i vanparketnih stvari koje su se dešavale i ja želim da pošaljem poruku u ovom novogodišnjem intervjuu da u 2022. damo sve od sebe i da se ne bavimo nekim stvarima koje su vankošarkaške i tako saplićemo jedne druge – poručio je Ostoja Mijailović.

Govorio je Mijailović i o sebi kao navijaču i kako je on podnosio poraze kada je bio mlađi.

– Lično kao predsednik svaku izgubljenu utakmicu jako teško proživljavam i još uvek nisam shvatio da neku utakmicu morate da izgubite, neku ćete da dobijete. Ja sada pričam i učim druge ono što sebe ne mogu da naučim. Ja sam veliki Partizanovac, bez obzira na moju funkciju. I kada nisam bio predsednik Partizana, kada sam pratio fudbalske derbije od sedmog razreda osnovne škole kada Partizan izgubi ja po tri dana nisam išao u školu, jeo sam jednom dnevno umesto tri puta. Ali to je valjda potpuno prirodno da ako nešto volite, onda i želite pobedu svom klubu.

Za trenera Lijetkabelisa Nenada Čanka imao je samo reči hvale. Čanak je iz kluba otišao na startu sezone 2018/19 nakon šokantnog poraza od Zadra.

– Najkorektniji trener koji je otišao iz Partizana, ne računajući Aleksandra Matovića, je Nenad Čanak. On se posle utakmice koju je izgubio u ”Areni”, a gde smo svi očekivali laku pobedu uz nenormalno veliki broj naših navijača, časno povukao bez da je klubu stavio bilo šta na teret.

Istakao je Mijailović da mu je najteže pao odlazak Andree Trinkijerija, koji je u sezoni 2019/20 pravio sjajne rezultate kao trener Partizana sve do prekida sezone.

– Najmanje mi je prijao odlazak Andree Trinkijerija. On je u mom mandatu najviše vremena u kontinuitetu bio trener i najviše smo rezultata postigli s njim kao trenerom. S druge strane me je bolela ta nepravda, a i danas me boli ta prekinuta sezona, koja je trebalo da materijalizuje naš celokupan rad i da budemo nagrađeni za ono što smo radili. Način na koji je otišao iz kluba me je najviše razočarao, ali to je život i takve stvari morate da prihvatite i kako vam se dešavaju dobre stvari, tako vam se dešavaju i loše stvari – zaključio je predsednik Partizana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here