Printscreen
Radojka Kecman

Radojka Kecman, pevačica iz Novog Sada, piznala je na sudu da je i stanu čuvala dve automatske puške, zbog tog krivičnog dela Viši sud u Subotici joj je odredio kaznu od sedam meseci zatvora.

Ona je prošlog oktobra privedena nakon što je policija u njenom stanu pronašla dve automatske puške. Prema rečima našeg izvora, pevačica je priznala da je ilegalno držala oružje, a izrečena joj je kazna od sedam meseci zatvora, kao i novčana kazna od 100.000 dinara.

– Pre nešto više od četiri meseca, 22. juna, Više javno tužilaštvo zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenom Radojkom Kecman, zbog izvršenja krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja. Viši sud je istog dana doneo presudu, kojom je prihvatio navedeni sporazum, te je okrivljena oglašena krivom – potvrdio je viši javni tužilac iz Subotice Miroslav Krkelić.

Podsetimo, pevačici su lisice stavljene 16. oktobra 2019. godine u Novom Sadu, a istovremeno je u okolini Bajmoka uhapšen i Svetozar Ž. (60), državljanin Švedske.

– Kod Radojke u stanu bile su dve automatske puške, dok je od Svetozara Ž. oduzeto 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje, 10 prigušivača i veća količina municije. Interesantno je da su neki komadi oružja bili premazani belim lakom, što egzekutori često rade kako bi se posle upotrebe oružje lako spalilo i uništilo – podseća izvor iz istrage. Iako su uhapšeni u istoj policijskoj akciji, postupak protiv Svetozara Ž. nije okončan.

– Više javno tužilaštvo iz Subotice protiv njega, ali i protiv B. Ž. (35) podiglo je optužnicu 15. oktobra zbog sumnje da su izvršili krivično delo proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Njih očekuje redovni sudski postupak – potvrđeno je u VJT.

Istražitelji su sumnjali da je osuđena pevačica navodno čuvala automatske puške, spremne za likvidacije, kriminalcima bliskim jednom kriminalnom klanu iz Crne Gore. Radojka Kecman je pre nedelju dana ponovo postala aktivna na društvenoj mreži Instagram, a na svojim storijima je kačila plakat za svoj nastup u Novom Sadu. Pošto je pevačica posle više od godinu dana okačila novu fotografiju, pratioci su joj ostavljali srca i poljupce uz komentare: “Vratila se Rada.”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here