Osvajač Superboula Ruben Drouns u Vukovima!

0

Ovaj 31-godišnjak je zbog povrede vrata nedugo nakon osvajanja NFL titule odlučio da prestane sa aktivnom igračkom karijerom, a zatim je rešio da se posveti svojoj davnašnjoj želji: trenerskom poslu. Senzacionalni dolazak u redove Vukova, koji su aktuelni prvaci i Superlie i regionalne CEFL lige, bivši raningbek Džajantsa pojasnio je činjenicom da je egzistenciju odavno obezbedio nastupima u NFL-u a da je željan novih izazova i prenošenja bogatog iskustva mladim igračima.

 

"U prvim kontaktima bili smo pomalo zbunjeni odsustvom insistiranja na finansijskim uslovima, a onda je to pojasnio činjenicom da u Evropu dolazi željan novih izazova u životu, a ne iz finansijskih razloga. Više je nego spreman da svoje bogato znanje prenese našim igračima i lako smo se usaglasili oko dolaska u Vukove upravo zbog tog njegovog životnog stava. Uveren sam da će, kao pomoćni trener u našem klubu, biti od velike koristi svima u "čoporu sa Ade", ali i sportu u Srbiji jer planiramo da, po završetku sezone, zajedno sa Drounsom održimo trenerske klinike za mlade naraštaje u ovom sportu, kao i za ostale klubove u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala", izjavio je predsednik Vukova Goran Nišavić.

 

Ukupno u NFL karijeri:

 

929 nošenja lopte za 3602 jarde, 19 tačdauna.

 

123 hvatanja lopte za 989 jardi, 6 tačdauna.

 

Jedan šampionski prsten.

Drouns je poručio da je u Vukove stigao kako bi preneo svoje bogato iskustvo a i da bi u trenerske vode ušao na ne baš uobičajeni način za bivše NFL igrače:

 

"Uradio sam mnogo toga, ali ovo je potpuno novi početak. Nakon igračke, mnogi moji poznanici su mi u domovini predviđali trenersku karijeru na nekom od koledža, ali želeo sam ipak nešto sasvim novo, potpuno drugačije. Već neko vreme sam u kontaktu sa trenerom Harperom, (kvoterbekom) Džordanom Grinom i od njih sam čuo samo najlepše o Beogradu i Srbiji. Jako se radujem što sam stigao. Mislim da će ovo biti obostrano veoma, veoma uspešna priča", rekao je Drouns po dolasku u Beograd.

 

Priliku da vidi Drounsa ljubitelji američkog fudbala u Srbiji imaće već u subotu 10. aprila od 16 časova na terenu sa veštačkom podlogom na Adi Ciganliji gde će Vukovi odigrati meč 1. kola CEFL lige protiv Ljubljana Silverhouksa i tako krenuti u odbranu titule.  

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here