Vesti
Vladika Siluan je rukoproizveo Dragana Kalinića u čin ipođakona

Parohija Svetog arhiđakona Stefana u Ruti Hilu u Sidneju je prošle nedelje, 5. novembra, na dan Svetog apostola Jakova, priredila proslavu povodom četrdesetogodišnjice od osvećenja hrama, kao i povodom osvećenja novoizgrađenog parohijskog doma, objavljeno je na zvaničnoj stranici Australijsko-novozelandske eparhije.

Posluženje

Episkop australijsko-novozelandski Siluan je služio svetu liturgiju, a sasluživali su protojereji-stavrofori Miodrag Perić, Ljupko Čubrilović, Ilija Dragosavljević, lokalni paroh otac Aleksandar Ivanović, zajedno sa protođakonima Miodragom Tomićem i Petrom Mrakićem, uz prisluživanje brojnih ipođakona i čtečeva Sidnejskog namesništva.

Novi čteci i ipođakon

Na početku, neposredno pre svete liturgije vladika Siluan je rukoproizveo Dragana Kalinića u čin ipođakona, a Petra Končara, Nikolu Drpu, Milana Stančevića, Jovana Popovića, Jovana i Aleksandra Stegnjajića u čin čteca.

Pričešće parohijana

Posle pročitanog jevanđelja episkop Siluan se obratio sabranim vernicima poučnom besedom.

Zaslužni parohijani odlikovani Arhijerejskom gramatom

Nakon liturgije Arhijerejskom gramatom su odlikovani brojni parohijani ove parohije u znak zahvalnosti za trud tokom izgradnje parohijskog doma, kao i prilikom održavanja hrama i imanja.

Osvećenje parohijskog doma

Vladika je sa sveštenstvom je zatim osvetio parohijski dom. Imajući u vidu važnost jubileja i ostvarenog poduhvata, nije iznenađujuće to što je prvo hram, a zatim i hramovnu salu tog dana ispunilo preko pet stotina ljudi.

Program učenika crkvene škole Rastko

Vladika Siluan zajedno sa sveštenstvom i vernicima je, nakon osvećenja, uživao u tradicionalnom programu pripremljenom za taj dan. Program je vodio Ilija Glišić, a u programu su učestvovala deca iz crkvene škole Rastko u klavirskoj pratnji Slobodana Živkovića.

Kolo srpskih sestara je pripremilo bogatu trpezu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here