EPA-EFE/ADAM S DAVIS

Jedan od najpopularnijih glumaca na svetu Vudi Harelson (59) je tip glumca koji ne voli da mu se životna priča razvlači po tabloidima, ali itekako ima o čemu da se piše. Njegov život obiluje brojnim skandalima i tragičnim pričama, a mi izdvajamo najzanimljivije.

Slavni glumac je rođen 23. jula 1961. godine i u braku je sa Laurom Lui, s kojom ima troje dece. Laura je poreklom sa Havaja, pa se cela porodica preselila na ostrvo Maui na Havajima i pobegli su od holivudske gužve.

Mnogo tragedija i skandala je obilovalo u njegovom životu, a mi izdvajamo one koje su privukle najveću pažnju medija.

Tokom snimanja filma u Londonu 2002. godine, Harelson je bio u baru kada su mu prišle dve nepoznate žene. One su ga pitale da li želi da im okrije divlju stranu, na šta je on odgovorio “zašto da ne”. Još jedna žena se pridužila zabavi i njih četvoro su otišli u Vudijev apartman, gde su “divljali” cele noći.

Na nesreću po Vudija, paparaco je uslikao sve šta se dešavalo u sobi i poslao tabloidima. Bezobrazne fotografije slavnog glumca su obišle svet. Da stvar bude još gora, sve ovo u medijima je videla njegova tadašnja devojka, a sadašnja supruga Laura Lui, ali je par uspeo da popravi odnos i sada su u srećnom braku.

Vudijev otac je napustio porodicu kada je on imao samo 7 godina, pa je Vudi u detinjstvu bio veoma besan.

– Imao sam u sebi puno ljutnje, puno besa – rekao je on u jednom intervjuu.

On je kao veoma mlad bio izbačen iz vrtića i prvog razreda osnovne škole, kada je navodno ukrao novčanik jednom nastavniku, a zatim je razbijao prozore po školi golim šakama.

Njegov otac Čarls Harelson je 1979. osuđen na dve doživotne kazne za ubistvo sudije Džona Vuda juniora, a pre toga povezivali su ga sa nizom ubistava. Mnogi su uvereni da je povezan sa zločinačkim podzemljem i da je radio kao plaćeni ubica.

S kriminalnim podzemljem verovatno se povezao u periodu kada je nagomilao kockarske dugove, zbog čega je brzo morao da dođe do velikih novčanih iznosa, a nije previše mario kako će novac zaraditi.

Iza rešetaka ga je odvelo ubistvo sudije, za koje mu je jedan diler platio 250.000 dolara. Harelson ga je ubio u maju 1979. i to je bio prvi atentat na federalnog sudiju u SAD, pa se u priču uključio tadašnji predsednik države Džimi Karter, koji je ubistvo okarakterisao kao “napad na sudstvo”.

Čarls je sa još dvojicom osuđenika pokušao da pobegne iz zatvora, ali su uhvaćeni. Nakon toga je prebačen u stroži zatvor, gde je 2007. u 70. godini umro od srčanog udara. Sve to biće tema istinite krimi priče, koja će verovatno postati i nova dokumentarna serija Netfliksa, prenose mediji u SAD.

Vudi Harelson kaže da nema problema da priča o ocu, a 1988. u intervjuu za magazin “Pipl” je rekao da on nije mnogo učestvovao u njegovom vaspitanju, a posećivao ga je u zatvoru jednom godišnje.

– Možda će zvučati čudno, jer govorim o osuđenom ubici, ali moj otac je bio jedan od najelokventnijih, najnačitanijih i najšarmantnijih ljudi koje poznajem. Gledam na njega više kao na nekoga ko bi mi mogao biti prijatelj, nego na nekog ko mi je otac – rekao je Vudi Harelson.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here