Otkazane priredbe do 25. decembra

0

Istog dana, u sedam sati uveče (ili drugo vreme, prema okolnostima) biće održani pomeni/parastosi. Uz to, u manastirima u kojima postoji rukopoloženi monah, kao i u parohijskim crkvama gde postoje uslovi, zaupokojena liturgija biće služena svakodnevno, izuzev nedeljom i praznikom.

 


 

Sve zastave na verskim i drugim objektima biće spuštene na pola koplja do petka ujutro. Sve zabave, planirane priredbe, kao i probe folklornih grupa otkazuju se do četrdesetodnevnog pomena, odnosno, 25. decembra. Iz ovog su izuzeti programi duhovnog karaktera, uključujući i koncerte duhovne muzike. Sve crkvene, a po mogućnosti i ostale slave, treba da budu do istog datuma bez muzike.

Sledeći ova uputstva, iz crkve Svetog Save na Fareru u Kanberi zamolili su "Vesti" da objave da je zaupokojena liturgija u njihovom hramu danas i u subotu u devet ujutro. Parastos je takođe danas u sedam uveče.

Iz crkve Svetog kneza Lazara iz sidnejske Aleksandrije obavešteni smo da je zaupokojena liturgija kod njih danas pre podne u 8.30, a parastos u sedam uveče. Zatim sledi program sećanja na preminulog patrijarha, koji uključuje film o njemu i izložbu fotografija.

Podsećajući da je pokojni patrijarh "bio sa Srbima u vremenima velikih iskušenja i da je zadatak da čuvamo uspomenu na njega za naše buduće generacije", Srpski centar Bonirig obavestio je da i u njihovim prostorijama otvorena knjiga žalosti koja će, po potpisivanju, biti upućena u Beograd.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here