Radio-televizija Srbije potvrđuje učešće na “Pesmi Evrovizije” u Holandiji 2020. godine, i raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 15. novembra 2019. godine.

U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje “Pesma Evrovizije 2020”, koje će biti održano 12, 14 i 16. maja 2020. godine u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU). Roterdam je u neizvesnoj trci sa Mastrihtom izabran za domaćina 65. takmičenja za najbolju pesmu Evrope.

Selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija. Ukoliko od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju i RTS na takmičenju za “Pesmu Evrovizije 2020” obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca i publika na takmičenju – muzičkom festivalu (po evrovizijskom principu 50 odsto – 50 odsto).

Kompozicija koja bude imala najveći broj glasova po odluci stručnog žirija i publike biće predstavnik Republike Srbije na takmičenju za “Pesmu Evrovizije 2020”.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 15. novembra 2019. godine na adresu: JMU, Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom za “Pesmu Evrovizije 2020”.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here