Centar naše košarkaške reprezentacije oprezno samouveren uoči Svetskog prvenstva u Kini, koje počinje u subotu.

U subotu u 9.30 časova po našem vremenu Srbija protiv Angole startuje na Mundobasketu. Oslabljenost Amerikanaca, vrlo jak sastav našeg tima sa svim NBA starovima i svih deset pobeda u pripremnim utakmicama – zbog svega toga je izmereno da smo glavni favoriti za zlatnu medalju u Kini.

Boban Marjanović je oprezno samouveren.

– Naravno da neće biti lako. Jeste da smo pobedili u svim utakmicama pre prvenstva, ali će nadalje biti drugačije. Moramo da budemo fokusirani svih 40 minuta protiv svakog protivnika. I drugi su naporno trenirali. Jedan potez, jedna lopta, jedna odbrana, jedan prekršaj mogu da preokrenu sve. Šta ako baš protiv nas neko ima svoju najbolju noć, a mi budemo skroz bespomoćni na to? Naš tim mora da bude pametan i da pokaže poštovanje prema svima. Moramo da budemo profesionalci – rekao je Marjanović.

u osvit Mundobasketa naš centar kaže i ovo:

– Za sada nam se sviđa sve što nam se događa. Mi volimo da igramo za našu zemlju. Nisu svetska i evropska prvenstva i olimpijske igre svaki dan. Mislim, vežbate celi život, gledate druge na tim takmičenjima, a sve dobija smisao kada ste i sami tu. Osećate se sjajno i uzbuđeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here