Otvorena brodska turistička linija Kladovo – Drobeta Turnu Severin

N. S. Preradović - Vesti
0
commons.wikimedia.org

Posle više od 30 godina otvorena je brodska linija između Srbije i Rumunije, što je ozvaničeno isplovljavanjem turističkog broda “Horizont” iz međunarodnog putničkog pristaništa “Kladovo” prema rumunskom gradu Drobeta Turnu Severin, inače energetskom središtu ove zemlje.

Na prvu vožnju u trajanju od 15 minuta, u Rumuniju je besplatno krenulo 30 putnika.
– Ovo je veoma važno za optinu Kladovo i razvoj turizma, jer turizam je naša budućnost. Nadamo se većem prilivu turista iz Rumunije što će povećati i promet u našim radnjama i restoranima – izjavio je za ” Vesti” Milisav Ratopekić, zamenik predsednika opštine Kladovo.

Sa međunarodnog putničkog pristaništa “Kladovo” polasci će svakoga dana biti u 9, 14 i u 21 čas. Cena karte u jednom pravcu je 600 dinara, dok povratna košta 900 dinara.

Za prva tri meseca ove godine opštinu Kladovo posetilo je 15 odsto više turista nego u istom periodu prethodne godine.

Cilj čelika opštine je da se Kladovo stavi na turističku mapu Srbije, a ova turistička vožnja imaće pozitivne efekte na porast broja gostiju u srpskoj opštini na Dunavu u kojoj često borave rumunski turisti, pa se očekuje da će brod Horizont imati i dosta putnika iz Turnu Severina.

Međunarodna brodska linija olakšati put turistima i iz Srbije i iz Rumunije, a smanjiće se i gužve na graničnom prelazu “Đerdap”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here