Otvorilo se nebo u Nemačkoj: 6 mrtvih u oluji

0

Nevreme praćeno kišom i snažnim vetrom obaralo je drveće, pojedini putevi neprohodni, pet ljudi izgubilo živote
 

Oluja je obarala drveće i poremetila javni saobraćaj, pošto su pojedini putevi ostali neprohodni. Prema navodima vlasti, poginuli su stradali ili od groma ili od drveća koje se srušilo u teškom nevremenu. Prema izveštajima, 30 osoba je teško i 37 lakše povređeno.

Nevreme praćeno snažnim vetrom, kišom i gromovima zahvatilo je ovaj deo zemlje posle veoma toplog vikenda. Aerodrom u Dizeldorfu, treći po veličini u zemlji, bio je zatvoren oko 60 minuta.

 

Nezapamćen prizor: Kiša i gromovi posle veoma toplog vikenda u Dizeldorfu
 

Tri osobe poginule su u glavnom gradu pokrajine, kada je drvo palo na šupu u bašti u koju su se sklonili. Vatrogasci su iz ovog objekta spasili još tri povređene osobe, od kojih su dve u teškom stanju.

 

Biciklista star oko 50 godina poginuo je u obližnjem Kelnu, kada je na njega palo drvo pogođeno gromom. Još jedna osoba poginula je u Esenu kada je pokušala da raščisti ulicu.

 

 
Nacionalna železnica saopštila je u utorak ujutru da su brojni polasci vozova i dalje suspendovani i da će poremećaj saobraćaja trajati nekoliko dana.

Oluja je nastavila da se kreće na severoistok, a meteorološka služba objavila je upozorenja za regione Hanovera i Bremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here