Ananas je voće koje je bogato vitaminom C, vlaknima, manganom, a takođe sadrži i bromelin. Ananas podstiče splašnjavanje oteklina i bol u artritičnim zglobovima, čime se postiže bolja pokretljivost tela, a mnogi smatraju da je ananas uspešan borac u borbi protiv celulita i suvišnih kilograma.

Maska za suvu kožu
Pažljivo oljuštite debelu koru ananasa i isecite ga po dužini na četiri približno jednaka dela. Vrlo lako nožem odvojite srce ananasa koje se nalazi tačno na sredini ploda i veoma je tvrdo i oporo. Uzmite jednu četvrtinu ananasa, izrežite ga na manje komadiće i sameljite na mašini za meso. Dobijenu pulpu nanesite u debljem sloju na celo lice, izuzev predela oko očiju i eventualno vrat. Prilegnite i potpuno se opustite pola sata, a zatim masku skinite jednostavno umivajući se mlakom vodom. Maska od ananasa izvanredno osvežava kožu, ne iritira je, zbog čega je naročito preporučljiva za osobe koje imaju jako suvu ili osetljivu kožu.

Za lepo lice
Kako sok od ananasa sadrži iste hranjive vrednosti kao i sam plod, odnosno pulpa, i on može da se iskoristi za ulepšavanje kože lica. Najjednostavniji način da dobijete čist prirodan sok od ananasa je da pulpu procedite kroz komadić gaze. Dovoljno je da u kratkim intervalima, nekoliko puta uzastopno namažete lice sokom od ananasa i strpljivo sačekate da se sok na licu potpuno upije, odnosno sasuši. Nakon 20 minuta umijte se. Postignutim rezultatom bit ćete sasvim zadovoljni.

Protiv pega
Kako biste ublažili i uklonili mrlje i pege nastale pod utecajem sunca ili procesa starenja, kožu svakodnevno nekoliko puta mažite sokom od ananasa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here