Ovaj robot-pas kada prvi put izađe iz laboratorija moći će da se kreće maksimalnom brzinom do pet kilometara na sat. Spot će moći da se penje i spušta po stepenicama, da se kreće po neravnom terenu, pa čak i šeta po kiši.

Strana kompanija poznata po video zapisima svojih robota, sprema se da ih pusti u stvarni svet. Najavili su kako će svoje robote nalik psima Spot početi da daje u najam. Što su, naravno, popratili – videom.

S maksimalnom brzinom do pet kilometara na sat Spot će da se penje i spušta po stepenicama i da se kreće po neravnom terenu, čak i da se šeta po kiši.

Iz te kompanije tvrde da bi ovaj robot mogao da posluži za inspekciju gradilišta, naftnih i plinskih instalacija ili javnu sigurnost. Naglasili su kako neće biti prodavan u vojne svrhe.

Ranije su u toj kompaniji razvijali robote namenjene vojsci. Spot je izvorno trebalo da bude izviđač za američke marince.

Prve isporuke Spota su već krenule, u sklopu programa namenjenog ranim kupcima s kojima pokušavaju da otkriju za šta bi sve njihov proizvod mogao da bude koristan. Cena najma nije objavljena, dok potencijalni kupci moraju da ispune obrazac na web odredištu kopmanije.

Kompanija Boston Dinamiks osnovan je 1997. godine, a zbog manjka proizvoda namenjenih širokom tržištu Google ih je 2017. godine prodao japanskom konglomeratu SoftBank, piše Business Insajder.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here