Youtube/OPPO Belgium
OPPO X 2021

Prošlogodišnji hit bili su pametni telefoni sa savitljivim, odnosno ekranima na preklop, koji su ove godine dobili svoje usavršene i potpuno funkcionalne verzije i polako počeli da postaju standardni deo ponude premijum segmenta. I taman kada je tehnološki svet počeo da se pita – šta je sledeće, javio se kineski gigant Oppo sa odgovorom.

Reč je o novom uređaju koji predstavlja, možda najubedljiviju do sada, varijantu uređaja sa ekarnom “na namotavanje”, koga su neki u žargonu već prozvali “rolo ekran”.

Iz ovoga, verovatno, već i sami možete da zaključite da je reč o uređaju čiji je ekran, sa jedne strane, namotan na, za to namenjenu, osovinu. A kada korisnik želi da koristi celu njegovu površinu, ekran se odmotava do pune veličine.

Sam uređaj, sa uvučenim ekranom, izgleda kao i svaki drugi “običan” pametni telefon, i za razliku od “preklopnika”, nije deblji u osnovnoj konfiguraciji. Međutim, kada se fleksibilni OLED displej dijagonale 6,7 inča “odmota”, dobija se mali tablet čiji displej ima dijagonalu od 7,4 inča. Cela “operacija” se aktivira prevlačenjem prstom uz gornju desnu ivicu uređaja.

U kućištu uređaja nalazi se klizna konstrukcija koja omogućava izvlačenje i uvlačenje uređaja bez ikakvog uticaja na njegovu funkcionalnost. Od ostalih tehničkih podataka poznato je samo to da Oppo X 2021 na poleđini ima trostruku kameru sa glavnim senzorom od 48 megapiksela i blicem.

Iako je ovo još uvek samo koncept, deluje dosta realnije u odnosu na slične patente koji su u proteklom periodu stizali od konkurencije. Ipak, to znači da konačni proizvod možda i neće izgledati baš ovako kao što je prikazan.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime