Pixabay.com

Rodni stereotipi i mitovi oko seksa često dovode do pogrešnih shvatanja o seksualnoj želji.

Jedan od tih mitova jeste verovanje da žene ne žele intimne odnose toliko koliko muškarci.

Provera stvarnosti: Žene vole seks i verovatno razmišljaju o njemu isto koliko i muškarci. I dok je očigledno da žene mogu da vole ili mrze različite stvari u vezi sa seksom, odnosima i intimnošću, stručnjaci ukazuju na “tačke razlike”. Takođe, preferencije svake žene mogu se promeniti tokom vremena i u zavisnosti od njenog seksualnog partnera.

U nastavku ćemo pogledati 3 jednostavne stvari koje bi, prema mišljenju eksperta za odnose Alane Prat, žene želele mnogo više u seksu.

Više kontakta očima tokom vođenja ljubavi

Alana Prat ističe da se mnoge žene žale da njihovi partneri ne ostvaruju dovoljan kontakt očima. Osećaju se izostavljeno od seksualnog iskustva ako sve vreme zatvaraju oči ili samo gledaju u delove tela. Kontakt očima može biti jedna od najromantičnijih stvari tokom vođenja ljubavi. Na kraju krajeva, oči nikada ne lažu.

Manje kritika

Seks za žene je često način oslobađanja od stresa, oslobađanja napetosti, pa čak i emocionalnih rana. Mogu se pojaviti razne vrste neočekivanih osećanja, a neki od njih mogu vas iznenaditi. Žene ne žele da budu osuđivane (takođe) tokom seksa. One samo žele pravo društvo da prođu kroz sve emocionalne talase. Seks sa nekim ponekad može izazvati duboku, emocionalnu vezu i žene mogu reagovati na taj trenutak.

Više otvorenih mogućnosti

Mnoge žene nemaju pojma da su “poliorgazmičke”. Dakle, ono što mnoge žene kažu da najviše žele u seksu, jesu prostor i vreme kako bi mogle da istraže više o svojoj erotskoj prirodi. Prema mišljenju Alane Prat, većina žena više od bilo čega drugog žudi za aktivnim prisustvom partnera tokom vođenja ljubavi da bi izrazile svoje telo, um i ljubav. Jednostavno rečeno: seks nije samo orgazam, već igra, flert i komunikacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here