Ovo je najzdravije voće na svetu

1
pixabay.com

Dokazano smanjuje rizik od pojave raka pluća.

Zimi su jabuke često na jelovniku, a mogu se jesti sveže, pečene, kuvane, kao dodaci raznim kolačima. Istraživanja su pokazala da su upravo jabuke značajan izvor flavonoida u prehrani. Kad god je moguće, treba jesti neoguljene jabuke, jer njihova je kora pravi koncentrat antioksidansa.

Jabuke dokazano smanjuju rizik od pojave raka pluća i rezultati naučnih istraživanja preporučuju da se svaki dan pojede bar jedna jabuka. Takođe, bogata je vitaminom C, koji je potreban za obnovu imunološkog sistema. U prosečnoj jabuci ima oko osam miligrama vitamina C, što je 14 odsto od dnevne potrebe.

Pozitivno utiče na zdravlje krvnog sistema smanjujući rizik od stvaranja ugrušaka i moždanog udara, dok sok od jabuke može smanjiti rizik od Alchajmerove bolesti i unaprediti intelektualne funkcije. Ovo voće koristi zdravlju i funkciji disajnog sistema te smanjuje rizik od pojave astme i bronhijalnu osetljivost.

Žene koje jedu najmanje jednu jabuku dnevno imaju za 28 odsto manje izgleda da razviju dijabetes tipa 2. Jabuke su bogate vlaknima i antioksidansom antocijaninom, koji otapa šećer u krvi.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here