EPA-EFE
Pripadnici Hezbolaha

Lider libanske militantne grupe Hezbolah Hasan Nazralah izjavio je da je iranski napad na dve američke vojne baze u Iraku samo početak osvete.

Oni se svete SAD zbog ubistva Generala Kasema Sulejmanija.

Danas su četiri iračka vojnika povređena u napadu na iračku vazdušnu bazu Balad u kojoj su smeštene američke snage, saopštila su dva vojna izvora. Na bazu je ispaljeno sedam minobacačkih bombi, prenosi Rojters. Vojni izvori navode da su bombe bačene na pistu unutar baze, koja se nalazi oko 80 kilometara severno od Bagdada.

Nazralah je napad balističkim raketama opisao kao šamar Vašingtonu, sa ciljem slanja poruke, prenosi AP. Kako je rekao, takav napad je samo prvi korak ka tom putu, koji će obezbediti povlačenje američke vojske iz regiona.

– Amerikanci moraju da pomere svoje baze, vojnike, brodove i službenike iz našeg regiona. Govorimo o početku faze, o novoj borbi, o novoj eri u regionu – rekao je on.

Nasralah je pohvalio Sulejmanija zbog podrške Hezbolahu i dodao da je svet drugačije mesto posle Sulejmanijeve smrti, a ne bezbedno mesto, kako su rekli američki zvaničnici.

Kako se navodi, Hezbolah je jedan od glavnih saveznika Irana u regionu i “zakleti neprijatelj Izraela” sa kojim ima brojne sukobe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here