Tanjug/AP
Nikola Jokić

Ovo se čekalo! Selektor Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak od 16 imena igrača za Olimpijske igre u Parizu. Na njemu je i ime prve zvezde NBA lige Nikole Jokića!

Selektor Srbije objavio je nešto širi spisak, od 16 imena, koji će biti skraćen u narednom periodu. Na njemu se nalaze: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Početak okupljanja reprezentacije zakazan je za 24. jun, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Stefan Jović završio sa reprezentacijom

Iznenađenje je da na spisku nema Stefana Jovića, vrlo značajnog igrača za srpsku reprezentaciju. Kako se saznaje, Jović je odlučio da završi sa igranjem za “Orlove”.

Prvi zvanični prijateljski meč tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi put u Abu Dabi, gde će se naši košarkaši sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Potom sledi povratak u Srbiju i duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, tim Srbije kreće 24. jula.

Srbija će na Olimpijskim igrama biti u C grupi, zajedno sa selekcijama SAD, Južnog Sudana i kvalifikanta. Poslednje mesto u ovoj grupi izboriće najbolja selekcija sa turnira kvalifikacija u Portoriku, na kojem će osim domaćina učestvovati još Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija i Bahrein.

Srbija takmičenje otvara utakmicom protiv Amerikanaca 28. jula u Lilu, tri dana kasnije igraće protiv kvalifikanta, a 3. avgusta rival će im biti selekcija Južnog Sudana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here