pixabay.com

Ako živite na području sa hladnim zimama, tada je zagrevanje automobila verovatno deo vaše svakodnevice, kao što ćete na primer obući rukavice ili staviti kapu na glavu.

Manje-više, zimi svi radimo isto – puštamo auto da radi u praznom hodu da bismo zagrejali stakla i unutrašnjost. Ali, stručnjaci kažu da to radimo potpuno pogrešno.

Ovo su najčešće greške koje pravimo.

Puštate auto da radi predugo

Stručnjaci se slažu da je jedna od najvećih grešaka vozača predugo zagrevanje automobila.
Kako najbrže zagrejati automobil kada je napolju hladno?

Moderni motori su dizajnirani da budu efikasni od samog pokreta. Motor bi trebalo da se zagreje samo 30 sekundi do jednog minuta pre vožnje, čak i u najhladnijim zimskim danima. Duži vremenski period rizikuje oštećenje motora zbog nepotpunog sagorevanja i razblaživanja ulja.

Agresivno ubrzavate

Iako ne morate da sedite u automobilu 15 minuta pre nego što odete, takođe ne morate da žurite kao da ste u franšizi Brzi i žestoki.

– Izbegao bih agresivno ubrzanje ili visoke obrtaje dok automobil ne dostigne normalnu radnu temperaturu – kaže Henk Tredvel, vlasnik Tire Care 101.

Lagana vožnja će biti jednako efikasna za zagrevanje, piše BestLife.

Nabavite grejače sedišta

Ako je jedan od primarnih razloga zbog kojih sedite u automobilU pre vožnje da zagrejete unutrašnjost, stručnjaci savetuju da je mnogo efikasnije nabaviti grejače sedišta.

Tako ćete mnogo brže zagrejati unutrašnjost. Naravno, uvek možete držati ćebe u autu i ​​baciti ga preko kolena pre nego što odete.

Ne ostavljajte automobil da radi bez nadzora

Ljudi koji žive u kućama često pale automobil, ostave ga u praznom hodu, a zatim se vraćaju kući da uzmu nešto drugo dok automobil radi. Ovu naviku svakako treba izbegavati.

Takođe, imajte na umu da je na mnogim mestima nezakonito ostaviti automobil koji radi bez nadzora i da to povećava rizik od krađe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here