EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE
Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski danas je uporedio rusku blokadu hiljada civila u devastiranom Marijupolju sa terorističkom operacijom.

Naime, ukrajinski komandanti na terenu tvrde da ruske snage nisu poštovale prekid vatre kako bi otvorile koridore za evakuaciju i da su nastavile da bombarduju grad.

Podsetimo, Marijupolj je potpuno razoren nedeljama ruskog bombardovanja i granatiranja. Desetine hiljada civila, koji žive u nehumanim uslovima, i dalje čekaju evakuaciju, kažu ukrajinski zvaničnici. Juče su, posle niza neuspešnih pokušaja evakuacije, četiri autobusa puna civila napustila Marijupolj, ali to je bila samo kap u moru.

– Snage Ruske Federacije nam ne dozvoljavaju da prođemo kroz okupiranih 120 kilometara da bismo stigli do Marijupolja. Pregovaramo i otvaramo humanitarne koridore i neki ljudi uspevaju da pobegnu. Ali hiljade stanovnika Marijupolja su i dalje blokirane, a Rusija im ne dozvoljava da odu na bezbedno – rekao je Zelenski za francusku televiziju BFMTV.

Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je danas napore Rusije u Marijupolju “uspešnim“ i naredio ruskim snagama da zaustave napade na opkoljenu čeličanu Azovstal, poslednje uporište branilaca grada.

– U Marijupolju su blokirani stanovnici, deca, starci i veterani. To više nije rat, već teroristička operacija Rusije protiv Marijupolja i stanovnika tog grada – rekao je Zelenski.

7 COMMENTS

  1. Dobro kaze gospodin Lavrov za Zelenskog. Ukrainski presednik daje izjave zavisno od sta je pijo ili pusio tog dana 😉

  2. Pametan covek bi potpisao prekid rata bolje pustiti one koji nece sa tobom da zive nego izgubiti drzavu al ocigledno zelenbac nije od tih pametnih

  3. To je klasična zamjena teza tj
    Laž
    Azov fašisti drže civile kao živi štit
    A ne Rusi
    Ovaj olaćwnik samo radi šta mu amerika naredi
    Bože☦️Pravde

  4. Slavna armija ima sta da pokaze, rusenje gradova , ubijanje civila ,
    unistavanje svega pred sobom, bravo Putin , ostace te u mraku izolovani vise decenija , nadam se

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here