EPA/Martin Divisek
Bedžet Pacoli

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli stigao je večeras na aerodrom u Prištini iz Tirane i naveo da nije tražio nikakve privilegije u odnosu na građane.

Privilegije koje nije tražio odnose se na mere uvedene zbog koronavirusa, prenosi Koha. Pacoli je nakon sletanja otišao u svoju kuću koja se nalazi u naselju Ajvalija a ne u izolaciju u Studentskom centru u Prištini.

– Nisam tražio privilegije, nikakvu razliku između mene i svih ostalih. Nikad nisam želeo da budem drugačiji. Ne opirem se. Poštujem norme koje su prihvaćene za sve i važe i za mene. – rekao je Pacoli medijima po dolasku na aerodrom.

On se požalio na neke izjave vršioca dužnosti ministra unutrašnjih poslova Dželjala Svečlje i premijera Aljbina Kurtija koje su izneli proteklih dana i dodao da nije kriminalac, piše Kosovo onlajn.

Pacoli je rekao posle sletanja aviona u Prištinu da se plašio da bi država mogla da izvrši “neki teroristički akt” nad njim, pa je odlučio da sleti u Tiranu.

– Nije mi se dopala objava gospodina Kurtija, gde me je pozvao da se suočim sa njim, gde bi sa suprotne strane bila policija. Ja nisam kriminalac. Svaki posao koji sam uradio za ovu zemlju zaslužuje poštovanje. Ja sam građanin sveta i izabrao sam da živim na Kosovu. Želim da nastavim da živim ovde i ne ostavljam pravo nikome da mi to pravo ugrozi – rekao je on.

Pacoli je rekao da je već dva meseca u izolaciji.

– Meni je jednom ukinuta dozvola za sletanje. Druga dozvola uslovljena je drugim implikacijama, kao da bi nekoliko vitalnih kosovskih ministarstava trebalo da bude uključeno u izdavanje dozvole. Prvi put su me državne institucije zastrašile da mogu izvršiti neki teroristički napad na mene, pa sam promenio svoju destinaciju. Sleteo sam u Tirani – dodao je Pacoli.

1 COMMENT

  1. Koje države…???? Ti si sramota za demokratiju, a o drugim prljavim poslovima kojima se baviš vreme će pokazati ko si i šta si!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here