EPA/Martin Divisek
Bedžet Pacoli

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli pozvao je vladu da ne ugrožava političku sudbinu Kosova i zatražio da se izvini Sjedinjenim Američkim Državama.

“Ko je rodoljub, ko voli Kosovo, u ili izvan njegovih institucija, na teritoriji ili u dijaspori, mora da razume da je sada vreme za delovanje. Ne smemo da dozvolimo sankcije. To bi uništilo sve što smo postigli za 21 godinu slobode i 12 godina nezavisnosti. Molim naše političare da prestanu sa tim prkosnim stavom prema američkim prijateljima. Zaustavite se i sa izazivanjem evropskih prijatelja. Nemojte misliti da možete igrati na evro-američkom rivalstvu. Nemojte da upropastite sudbinu Kosova zbog vaše borbe za vlast”, napisao je Pacoli u postu na Fejsbuk nalogu.

Ocenio je i da Kosovo ne bi trebalo da se dvoumi između Evrope i SAD i dodao da je njihov zajednički interes postizanje ispravnog dogovora.

“Ne smemo da delimo naša dva velika prijatelja. Štaviše, njihov zajednički interes je postizanje ispravnog dogovora. Treba nam skromnost. Moramo da se ujedinimo oko zajedničkog imenitelja. Moramo da delujemo u potpunosti svesni svoje međunarodne težine, svoje uloge u vremenu i prostoru. Imali smo sreće i nismo potonuli. Utapanjem sudbine Kosova i njegovog naroda vaša politička sudbina će se trajno utopiti”, poručio je Pacoli.

Prema njegovim rečima, kosovsko rukovodstvo deluje poput mrava koji misli da pokreće kamen svojom snagom.

“Kad je mrav hodao po mlinskom kamenu koji se rotirao zbog pokreta sile vode, mrav je mislio da pokreće kamen svojom snagom. Tako je podigao samopouzdanje osetivši se moćnim, ali, u stvari je ipak bio samo mrav. Kosovsko rukovodstvo deluje isto. Ne ponašajte se poput mrava, jer rizikujete ne samo svoju političku sudbinu, već i sudbinu celog Kosova. Zemlje u našem okruženju su se takođe ponašale poput mrava, pa su loše prošle”, zaključio je Pacoli.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here