AP Photo/Anjum Naveed

Najmanje 37 osoba, među kojima ima i dece, poginulo je u zemljotresu jačine 5,8 stepeni koji je u utorak pogodio pakistanski deo Kašmira, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Strahujući od naknadnih potresa posle jučerašnjeg zemljotresa, mnogi stanovnici su noć proveli napolju.

AP prenosi da je više od 700 ljudi povređeno.

Najviše je pogođena oblast Mirpur, gde je oštećeno na hiljade kuća i zgrada.

Prema rečima jednog lokalnog policijskog zvaničnika, situacija se, nakon naknadnog potresa tokom noći, polako vraća u normalu i smanjuje se strah među ljudima.

Zemljotres je uništio mnoge kuće, prodavnice i puteve u oblasti između gradova Dželam i Mirupu na severu Pakistana, a veći deo štete pričinjen je u selima gde su se srušile stare kuće, prenosi Rojters.

Fotografije i video snimci lokalnih medija pokazuju na desetine urušenih zgrada i kuća, pukotine na putovima dovoljno velike da progutaju automobile u mestu Mirpur, gradu na pakistanskoj strani Kašmira, prenose agencije.

Epicentar zemljotresa bio je 23 kilometra severno od Dželama, oko 120 kilometara od prestonice Islamabada na relativno maloj dubini od 10 kilometara, saopštio je ranije američki Geološki zavod.

U ugrožena područja poslati su vojnici s vazduhoplovnim i medicinskim timovima za podršku i ćebad, šatori i kuhinjska oprema.

Premijer Imran Kan izrazio je duboku zabrinutost zbog oštećenja uzrokovanih zemljotresom i usmerio je sva odeljenja da pruže odmah pomoć, navela je pakistanska vlada na Tviteru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here