EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Zdravko Krivokapić sa ministrima

Lider SDP-a Raško Konjević ocenio je da je platforma Demokratskog fronta za izlazak iz političke krize samo potvrda da je Vlada Crne Gore pala.

Kako ističe, on navodi i da je to ujedno i potvrda da se ta zemlja “nalazi u političkoj krizi koja je prerasla u institucionalnu”.

– Da se premijer Zdravko Krivokapić drži elementarnih demokratskih principa, na prvo pominjanje da neko iz parlamentarne većine više ne daje podršku njegovoj vladi, Ustav u takvim situacijama, kod odgovornih premijera, podrazumiva pokretanje procedura ispitivanja poverenja – rekao je Konjević.

Konjević je ocenio da Vlada nakon godinu dana nije obezbedila dovoljan nivo reformi, te da nema podršku u parlamentu.

To, kako je rekao, nije više stav samo opozicije, već i partija na vlasti.

– Ova vlada je suštinski pala, potrebno je samo formalno to izglasati u Skupštini Crne Gore, jer mjsecima ključni politički činilac, s aspekta snage u parlamentu, uporno ponavlja da Vlada Zdravka Krivokapića nema podršku – rekao je Konjević.

Godina dana je, kako je rekao, dovoljan period da se pokaže da li vlada može da niz rezultata koji su potrebni na ekonomskom, te planu evropskih integracija.

– Sve političke strukture u opoziciji su prihvatili našu inicijativu i sad je sve stvar formalnosti – saopštio je Konjević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here