Palma: Mladić nije u Srbiji!

0

Ako Bramerc zna gde je Mladić, neka ga njegove službe otkriju : Dragan Marković
 

"Mogu da konstatujem da je Srbija ispoštovala međunarodnu obavezu koju je imala, a kad je u pitanju Mladić javnosti je poznato da je policija nekoliko puta reagovala u Republici Srpskoj, a i u Beogradu, na osnovu raznih informacija da se on tu navodno nalazi", rekao je Marković Tanjugu povodom izjave glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca "da nema razloga da veruje da se Mladić nalazi izvan Srbije".

 

"Ako Bramerc zna da se on nalazi u Srbiji, njegova služba treba da kaže konkretno gde se nalazi. Siguran sam, imajući u vidu moju saradnju sa ministrom policije i drugim državnim organima, da oni nemaju takvu informaciju i da je to dezinformacija da je Ratko Mladić u Srbiji", kazao je Marković Tanjugu.

Upitan da li očekuje da će izveštaj Bramerca biti pozitivan i da će doći do primene Sporazuma o saradnji i pridruživanju sa EU, Marković je rekao da niko u ovom trenutku ne može da proceni šta će biti.

"U ovom trenutku niko ne može da proceni šta će biti. Ako se Mladić nalazi u Srbiji onda to može da bude jedna beskonačna priča. Kao što se nekoliko lica nisu nalazila u Srbiji, a tražilo se od Srbije da budu isporučeni Haškom tribunalu, a nalazili su se u Crnoj Gori i u nekim drugim državama, tako da što se tiče ishoda saradnje Srbije sa EU mi ćemo imati i dalje obaveza prema Tribunalu", kazao je Marković.

Lider JS je naglasio da "ako je Radovan Karadžić isporučen Tribunalu od strane Vlade Srbije onda nema nikakve prepreke, ukoliko se Mladić nalazi u Srbiji, da i on bude isporučen".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here