Lična arhiva
Razmenjeni i pokloni: Članovi US "Vuk Karadžić" sa domaćinima

Gostoprimstvo se uzvraća gostoprimstvom, to je najjači vid prijateljstva i poštovanja, da je tako, najbolje potvrđuje novo druženja članova Udruženja Srba “Vuk Karadžić” iz Trsta i članova Nezavisnog sindikata policije Srbije. Dejan Cvejić, čelnik udruženja iz Trsta ističe za “Vesti” da još prepričavaju sve što su doživeli tokom sportskih igara na Tari.

Prošle godine su policajci bili gosti tradicionalnog Spasovdanskog turnira koje organizuje tršćansko udruženje, a ove godine na poziv Veselina Nikolića iz Koordinacionog centra NSP Šabac “Vukovci” su bili učesnici sportskih igara na Tari kao jedini gost van granica Srbije.

Među 460 druželjubivih i veselih učesnika i takmičara bilo je i 35 predstavnika US “Vuk Karadžić”, više zbog druženja nego zbog rezultata.

Ponosni na treće mesto u fudbalu

– Zaputili smo se iz Trsta put Srbije sa velikom radošću i zadovoljstvom na poziv prijatelja Veselina Nikolića, kome smo, zaista, mnogo zahvalni na gostoprimstvu. Nikada, niko i nigde nas nije tako dočekao i ispratio kao oni. Danima prepričavamo taj boravak na Tari. Takvi susreti ostaju u sećanju zauvek, prisećaćemo ih se sa velikom nostalgijom. Neizbrisivi su utisci sa ovog izuzetno lepog druženja u otadžbini – ističe vidno zadovoljan Dejan Cvejić, predsednik udruženja iz Trsta.

Dočekani su, navodi, kako dolikuje, po srpskoj tradiciji, pogačom i solju na ulazu u hotel.

Pehar osvojili i u košarci

– Prilazi i ulaz hotela bili su okićeni zastavama, bili su postavljeni panoi sa fotografijama sportskih igara ranijih godina. Mislili su na svaki detalj, učestvovali smo u jednom veoma vrednom događaju i ponosni smo na naše domaćine, što su nam ukazali tu čast – dodaje Cvejić.

Udruženje iz Trsta je kao jedino iz inostranstva drugi put učestvovalo na ovim sportskim igrama i takmičilo se u basketu i fudbalu.

Gosti iz Trsta pokazali i kulinarsko umeće

– Osvojili smo treće mesto u obe discipline i to je za nas veoma dobar uspeh, ali nama i nije bilo do pobede koliko do druženja, građenja novih mostova prijateljstva i učvršćivanja onih koji su već sagrađeni prethodnih godina – naglašava sagovornik “Vesti”.

Cvejić dodaje da su putovanje iskoristili za posete prijateljima u Republici Srpskoj, pa su tako bili kod Prleta u Bratuncu i Lazara u Derventi, a uživali su i u lepotama etno-sela Bok u Vrhpolju nadomak Ljubovije.

Uz legendu: Vladan Despotović Vanja Grbić i Dejan Cvejić

Mala olimpijada

Dejan otkriva da su igre trajale tri dana. Najatraktivnije discipline su bile: stoni tenis, odbojka, košarka, plivanje, vaterpolo i nadvlačenje konopca. Treći i poslednji dan sportskih igara započeo je takmičenjem u nadvlačenju konopca. Prvo su se u snazi odmerila deca, onda muškarci i na kraju nežniji pol.

– Bilo je prisutno više od 460 učesnika, a većina ekipa se takmičila u devet sportskih disciplina, jednom rečju prava mala olimpijada. Legendarni odbojkaš Vanja Grbić bio je na dodeli nagrada – navodi Cvejić.

Drvo prijateljstva

Zasađena je i Pančićeva omorika, koju još zovu i Drvo prijateljstva.

– To je stavilo pečat na prijateljski odnos među svim učesnicima. Domaćini su nam poklonili i zastavu. Rastali smo se uz pozdrav i obećanje: vidimo se na leto u Trstu na Spasovdanskom turniru. Oni su prva ekipa koja se već prijavila za učešće. Kad smo krenuli nazad za Italiju, policija iz Ljubovije nas je pratila i ispratila. Zahvalni smo na tom velikom znaku pažnje i poštovanja – ističe Cvejić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here