Nekadašnji napadač Crvene zvezde Darko Pančev govorio je o toku svoje karijere i “najvećoj grešci” koju je napravio.

Pančev je sa Zvezdom napravio istorijski uspeh kada je početkom poslednje decenije prošlog veka osvojio titulu prvaka Evrope i sveta.

Bio je drugi u izboru za “Zlatnu loptu” 1991, iza samo Žan-Pjera Papena iz Marseja, sa 42 gola koliko su imali i Dejan Savićević i Lotar Mateus.

Nakon što je i sezone 1991/92 bio sjajan, te postigao 34 gola, usledio je transfer u milanski Inter.

– Moja najveća greška bila je prelazak u Inter. Otišao sam u tim sa veoma lošom atmosferom, koji igra defanzivan fudbal. Kao stranac, osećao sam se bez podrške i gledali su me drugačije, pa sam imao problema da se prilagodim. Greška je samo moja, jer sam mogao da biram između Reala, Barselone, Mančester junajteda i ostalih vrhunskih timova koji su me tražili u to vreme – rekao je Pančev za “Gol”.

Problem nije bio samo na terenu, već i van njega, zbog pisanja italijanskih medija.

– Nisu bili pristojni uopšte, ali kada pogledam sa ove distance, logično je da budu naklonjeni klubu, a ne meni, a ja sam bio žrtva te njihove igre – priseća se Makedonac.

Bivši iggrač Vardara, Lajpciga, Fortune i Siona dodaje da je u njegovo vreme napadačima bilo teže nego poslednjih godina.

– Svako ko je pratio fudbal poslednjih 20-30 godina može da prepozna raziku i primeti da su u vreme 90-ih, pa sve do 2005. godine, igrači, a pogotovo napadači, bili mnogo manje zaštićeni. Danas igranje u napadu predstavlja pravu satisfakciju, promenile su se odbrane, dueli su manje grubi, a posebna pažnja obraća se na igru i pravila unutar šesnaesterca, što olakšava postizanje gola – zaključio je Pančev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here