Panika u avionu: Pilot rekao putnicima da će se srušiti u Jadransko more

0

Pilot izazvao paniku među putnicima: Za šest minuta srušićemo se u Jadran
 

Kako piše Dejli mejl, putnici boinga 737 tvrde da im je pilot plačljivim glasom kazao da imaju još šest minuta do pada te im je naredio da navuku zaštitne prsluke.

 

Turist Benjamin Žirar kaže da se incident dogodio još 23. avgusta te da su svi u avionu počeli da vrište i plaču od straha. Drama je okončana prinudnim sletanjem aviona na aerodrom u Veneciji, a u Europe Airpostu danas tvrde da situacija i nije bila toliko dramatična, prenosi Jutarnji list.

 

Žirar se na let ukrcao sa suprugom i dve ćerke i tvrdi da su se neobične stvari počele događati nedugo nakon poletanja. Pilot je najavio turbulencije, a ubrzo zatim putnici u zadnjem delu letelice počeli su da govore da je jedan motor prestao da radi.

 

– Tu je priču uskoro potvrdio i pilot – kaže Žirar.

 

– Rekao je da ćemo morati prisilno da sletimo u Veneciju, a usput se našalio da će to biti sjajna prilika za posetu gradu – dodaje on.

 

Ipak, putnici nisu bili preterano oduševljeni pilotovim štosevima, a stvar je dodatno krenula nizbrdo kada im je preko razglasa rekao da navuku zaštitne prsluke i da sa sebe uklone bilo kakav nakit.

 

– Rekao nam je da će morati da nas obori u more i da je moguće da će doći do eksplozije. Svi su bili prestravljeni, čak i kabinsko osoblje. Jednog je stjuarta uhvatila panika, drugi je prebledeo i sve ćutke promatrao – priča još Žirar i kaže:

– Sledeći put kad nam se pilot obratio, plakao je. Rekao nam je da imamo šest minuta do pada, ali da ne trebamo da paničimo. Ljudi u zadnjem delu aviona su vrištali – tvrdi on.

 

Ipak, nakon nekoliko minuta straha, avion je ipak uspešno sleteo na aerodrom Marko Polo u Veneciji.

 

U “Europe Airpostu“ priznaju da je u avionu nastala panika, ali insistiraju da sigurnost putnika nije bila ugrožena.

 

– Na letu od Splita do Nanta imali smo incident s motorom. Posada je otkrila problem i odlučila da sleti u Veneciju i o tome obavestila putnike – navode u kompaniji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here