Pinceta. Papirne maramice. Turpija. Brinite o sebi u svakom trenutku svakog dana i time pokažite da ste pravi muškarac!

Ovo je jedan od saveta čuvenog američkog kreatora Toma Forda upućenih pripadnicima jačeg pola, objavio je portal Men’s Health. Ford napominje da nema efikasnijeg pečata za muškarca od parfema:

– Pronađite miris koji kao da je pravljen za vas, po kome će vas upamtiti i koji će sve koji su vas ikada upoznali uvek asocirati na vas.

Na spisku stvari koje, po mišljenju Toma Forda, mora da poseduje džentlmen koji drži do stila su i kvalitetno, dobro skrojeno tamno odelo, par klasičnih crnih kožnih cipela sa pertlama, savršeno skrojen blejzer za sve prilike, par kvalitetnih farmerki od tamnog džinsa, koje se lako kombinuju, bela košulja i ručni sat s metalnom narukvicom.

Dizajner Đorđo Armani često ponavlja ovu rečenicu:

– Moja filozofija je oduvek bila pomoć ženama i muškarcima da se osećaju udobno i samouvereno u odeći koju nose. Verujem da je stil jedini luksuz, koji je zaista poželjan.

Slavni Italijan daje dragocene sugestije:

– Jeftini par obuće je loša investicija. Cipele su osnova vaše garderobe. Ne trudite se previše prilikom biranja odeće. Oni koji najviše prate modu izgledaju kao da se nisu nimalo potrudili oko svog izgleda.

Američka dizajnerka Dona Karan konkretno nabraja:

– Svaki muškarac treba da ima sledećih sedam komada garderobe: crne pantalone, sako od kvalitetnog materijala, belu košulju, jednobojnu kravatu, džemper od kašmira, farmerke koje mu super stoje, kožnu jaknu. Mogu biti modernog ili klasičnog kroja, bitno je da se međusobno lako kombinuju.

Belgijski kreator Drajs van Noten poručuje muškarcima da treba da osluškuju šta drugi govore o načinu njihovog odevanja, jer je moda svojevrstan vid komunikacije.

Ne kopirajte manekene

Proslavljeni Italijan Valentino Garavani drži se uverenja da niko ne treba da postane žrtva mode:

– Uvek kad sam kupio nešto što je baš moderno, što je hit na internetu na primer, nikada nisam nosio. Mrzim kada vidim muškarce koji pokušavaju da se oblače isto kao manekeni koje su videli na modnoj pisti. To znači da nemaju svoju ličnost i sopstveni stav.

Trening, pa u prodavnicu

Rik Ovens, dizajner poznat po futurističkim i neobičnim kreacijama, savetuje da uvek treba raditi na telu.

– Nema odela koje će učiniti da izgledate mršavije i da se osećate zdravije. Umesto da trošite novac na garderobu, uložite ga u dobrog trenera – poručuje Ovens.