Fudbaleri Partizana odigrali su najbolju utakmicu u ovoj sezoni i deklasirali TSC u Senti u derbiju 16. kola Linglong Super lige Srbije sa 4:0. 

Već na početku drugog minuta, Partizan je imao prvu priliku. Asano je dodao do Holendera, ali reprezentativac Mađarske iz izgledne pozicije šutirao pravo u golmana Filipovića.

Filip Stevanović je u 10. minutu nakon driblinga izborio poziciju za udarac, a Filipović je još jedanput bio na mestu.

U 20. minutu prvi pokušaj TSC-a. Stanojev je pokušao da lobuje Stojkovića, ali nije bio precizan.

Partizan je krunisao dobru igru u 23. minutu. Šćekić je poslao odličnu dubinsku loptu, a Filip Holender je pretrčao Antonića i nadmudrio Filipovića, za svoj drugi gol u klubu iz Humske.

Mogao je Asano da udvostruči prednost crno-belih tri minuta kasnije. Obišao je brzonogi Japanac i golmana Filipovića, ali je iskosa se leve strane pogodio samo spoljni deo mreže.

Partizan je igrao dobro u tom periodu. Asano se još jedanput našao u prilici, međutim izblokiran je u poslednjem trenutku, a potom je i Vujačić nakon kornera šutirao glavom preko gola.
TSC je zapretio u 38. minutu, kada se nakon greške Natha u prilici našao Milićević, a njegov udarac je rutinski zaustavio Stojković. Dva minuta kasnije je Stojković maestralnom paradom ukrotio novi šut Milićevića.

Holender je u finišu poluvremena šutirao preko gola nakon pasa Zdjelara i to je bilo sve za prvih 45 minuta igre.

Drugo poluvreme je započelo žestoko.

Na startu se Asano obrukao kada je izašao sam ispred Filipovića, pokušao je da ga lobuje, a samo je uspeo da mu doda loptu u ruke.

Nakon nove duge lopte u prilici se našao Natho, ali mu je lopta pobegla u poslednjem trenutku. Na odbijenu loptu natrčao je Šćekić i šutirao pored gola. U kontranapadu u dobroj šansi se našao Lukić, a Stojković mu je odbranio udarac udarac u situaciji 1 na 1.

U beležnici su ostala i dva pokušaja Šćekića koja su izblokirana, a onda je krenula rapsodija crno-belih.

Stanojević je nakon 15 minuta nastavka u igru uveo Sejdubu Sumu i Miloša Jojića, koji su odmah napravili akciju za gol. Jojić je odlično pronašao Holendera, koji je asistirao omalenom Gvinejcu, koji je bio nemilosrdan pred golmanom Filipovićem.

Samo minut kasnije bilo je 0:3. Suma je oduzeo loptu Tomanović i u prostor izbacio Holendera, koji je rutinski savladao Filipovića.

Igra TSC-a se u potpunosti raspala i nizali su se napadi gostiju. Asano je ponovo bio u prilici, ali ga nije hteo gol.

Ipak, Japanac je razbio maler u 72. minutu. Holender je sjajno uposlio Sumu, kojem je nakon lažnjaka udarac izblokirao Babić, ali je natrčao Takuma Asano i postigao svoj osmi gol u prvenstvu ove sezone.

Gotovo da nije bilo minuta bez šansi Partizana, ponovo su u šansama bili Suma i Asano, ovoga puta bez realizacije.

Ritam meča je bio sve manji i crno-beli su priveli meč kraju bez ikakvih problema.

Partizan se učvrstio na drugoj poziciji sa 35 bodova, šest manje od Crvene zvezde, uz meč više. TSC je 10. sa 21 bodom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here